Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

РоБоТиТе

<< < (13/15) > >>

montanar:
Хубавото е че вероятно една от питанките около Бостън динамик е разкрита, и поне според мен тя липсва на Ферорчо на братушките .....
Кофтито е че за да се вкара такъв жирскоп в контекста на хумануиден робод е доста сложна задачка с която евала им справили са се отлично.

valex:
https://www.youtube.com/watch?v=n_6p-1J551Y
Жироскоп и маховик!

VITAN:
@montanar - братушките ти си продадоха фабриката за жироскопи, които им правеха нещата за междуконтиненталните балистични ракети.
Мисля малко преди това вече смъкваха информацията от поведението на жироскопа безконтактно - с лазер.
Така грешката още забива надолу. Да не говорим, че фабриката им е построена на място,
на което никак, ама никак няма земетресения
(в Русия на практика няма големи разломи на земната кора - те са стъпали на континенталната плоча).

А сега правят супер-жироскопите си без,.... без.... нищо да се върти в тях.
На какъв принцип го правят  8)  :D ?

juliang:
Почти съм сигурен, че в роботите на Босън Дайнамик няма жироскоп във вида в който го представяте.
Вече има чипове, които по цифров път могат да дадат положението си в пространството и ускорението по трите оси - примерно MPU6050. Няма как да има въртящи се части в тях, само предполагам че имат връзка с магнитното поле на Земята.
Ма какво ли ви обяснявам - на практика във всеки смартфон вече има функционалност която отчита положението и клатенето на телефона - я да го отключи като го вдигнете към очите си ,я да спре да звъни като го обърнете с екрана надолу ...  Не мислите че вътре има жироскоп с маховик, нали? :)

VITAN:
Искаш да кажеш в телефоните има няколко акселерометъра, не жироскоп. Другото са сметки на процесора.

Роботчетата ЛЕГО са с т.н. "електронен жироскоп" - г'оуем боклук ти казвам....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия