Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

РоБоТиТе

<< < (8/15) > >>

krasias:
Лампи чипове няма и няма как да има, но лампи без отопление има ама някой хора не знаят че на мястото на отоплението има радиоактивен елемент.

Номак:
Така е!не горими материали отдават по добра ефективност   !мисля ксенона и HPS лампите са такива!

VITAN:
Ударная сила: 182 серии. Имате серия посветена на лампите в чипове (свръхминиатюризация на електронни елементи)

https://www.youtube.com/watch?v=B0c618dBSZQ&list=PLHh76Vu6Vd4DY97vD8g-_nWsg_Yfj2idZ

Серията ще си я търсите сами. Няма пак да изглеждам толкова много видеа отново...

И колко му е да миниатюризираш лампа? 3 електрода, вакуум.
При суперминиатюризацията напрегнатостта на полето става толкова голяма, че да не ти трябва отопление.... упс, аналог на транзистор.

Радико:
Съгласен съм със всичко казано от теб Витане.
За да сме по точни, почти съм съгласен. Имало е такива неимоверни умствени напъни от страна на съветските учени. Както и за цели чипове в една радиолампа така и за няколко радиолампи в един чип.
Обаче най добрият индикатор за резултатите от този колосален труд е процесора Байкал. Не случайно го споменах по горе. Жалко за труда на тези хора, но това е TSMC  Знаеш ли има и други устойчиви на радиация полупроводникови технологии, тях обаче ги използват империалистите. И не ги казват мамка им крият ги от вашите и те от зор правят радиолампи, че толкова си могат нещастниците.

juliang:

--- Цитат на: VITAN в Август 09, 2020, 12:49:52 pm ---И колко му е да миниатюризираш лампа? 3 електрода, вакуум.

--- Край на цитат ---
В момента в който я миниатюризираш, тя ще стане точно толкова податлива на външни въздействия, колкото и силицевия транзистор. Всяко външно поле, дори и слабо, ще кара електроните да прескачат между "електродите". Което и в момента е проблем на съвременните технологии за производство на чипове - разстоянията между отделните пътечки са толкова малки, че няма как да се гарантира че потока електрони ще се движи по този проводник, а няма да прескочи в съседния.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия