Алтернативни енергоизточници > Неутрализиране реакцията на Ленц

https://youtu.be/Yrdxcrv7P2o?t=703

<< < (2/3) > >>

ppipilica:
И от цялата постановка получаваме добро плякане. Къде са включени мощните лампи дето показват наличието на СЕ-то, или идеята е да се купува книгата.

Номак:
Човека прави демо,ест. иска да продаде книгата си -няма лошо!
Но същата технология  демонстрираше милитрон-а ,само че самозахранена,в неговите клипчета,където енергията на изхода била около 10 пъти повече от входната ..

epwpixieq-1:

--- Цитат на: ppipilica в Юли 26, 2020, 12:47:08 am ---И от цялата постановка получаваме добро плякане. Къде са включени мощните лампи дето показват наличието на СЕ-то, или идеята е да се купува книгата.

--- Край на цитат ---
ppipilica, виждате информацията на видеото много симплистично. Това че човека няма да покаже "включени мощни лампи" е ясно ( а и даже да покаже какво от това, понеже видеото особено когато има комплексна схема не е доказателство за нищо ). От друга страна човека си го казва че има "насърчаващи резултати от замервания" а не нещо което може да се използва.

Много от опитните колеги във форума ще ви кажат че "насърчаващи резултати от замервания" не значи абсолютно нищо понеже човек по много начини може да се заблуди особено когато става въпрос за такива схеми зависещи от електродинамика със замерване на входната и изходната мощност.

Човека е ясно че има история във науката още от преди 90-те и е имигрирал във Канада и е продължил да се занимава с работа с техническа насоченост ( дали е в областта на изследователската физика не е ясно ) където, а и не само там, е публикувал книгите си на Английски и решава че иска идеите му  да бъдат представени и на Български език. Не мисля че това е за продаване на книги, понеже Английско говорещия пазар (за такива книги) е приблизително 150-200 пъти по голям от Българско горящия ( просто въпрос за съотношение на хората които четат на Английски и на Български ), а е с желание да предостави неговото виждане за взаимодействие на физическите процеси и как те изграждат структурата на пространството около нас.

Сага, дали идеите ( защото това което е писал са точно такова нещо идеи ) са валидни никой не може да каже, но важно е да се отбележи че има определен кръг от хора ( физици и инженери ), с определено академична насоченост, които пишат подобен тип книги и то точно с целта за да разпространяват своите идеи. Това не прави идеите правилни или неправилни, стигне ли се до такъв тип мислене и разсъждения, и единственото нещо което може да се види като валидиращо на идеите е работеща установка, което явно човека не предлага. Всичко останало са добре стиковане на установени теории които малко или много са "разтегнати" така че да се осмисли "новата" парадигма която се предлага.

ppipilica:
Радвам се да ти чета постовете, много хубаво пишеш на дълго и на широко.
Та няколко пъти гледах плякането и обясненията преди това, но така и не мога да схвана къде баш се получава притурката на енергия. За мен високоволтовата искра действа като пуск, йонизира обема на кръстатото искрище, и тогава вече кондензаторите се разреждат с мощна дъга. На тоя принцип има електрожени за по-лесно палене на електрода. Сигурно от някъде може да се открадне енергия и да се ползва, както климатика краде от околния въздух, електростатичната машина също краде, между другото не съм смятал колко вата или джаула е енергията на разряда и колко отиват за да се въртят дисковете, но и да е коп-а повече от 1 пак имаме проблем с преобразуването.
Всички които са намерили начина да се краде неограничена енергия искат да забогатеят или явно ги е страх и си я кътат по мазета и гаражи, нямам предвид тоя и оня форум за помещения става дума.
Та и този вместо да обясни какво и как се прави той продава книга, в нея едва ли е описано всичко, някой ако я е чел да каже, пуска някво клипче като главоблъсканица, един вид напънете си мозъците и си го измислете сами.

Радико:
Прав си Пипилика.
Има сто начина да забогатееш. Единият от тях е да напишеш книга:
Сто начина за забогатяване. Същата работа и тука.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия