Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Теорията за всичкото.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Април 28, 2020, 07:25:07 pm ---Технократ точно това което обясняваш е и хипотезата на Атос, обаче не издържа на критика както написах по горе. Представи си както казваше преди време Атос една рибка в аквариум. Как би могъл да я наблюдаваш ПРЕЗ САМО ЕДНОТО СТЪКЛО НА АКВАРИУМА едновременно на две места. Можеш да я маблюдаваш така ако я гледаш през двете стъкла които са под прав ъгъл. И като гледаш през едното ще изглежда на едно място а през другото ще изглежда на друго място
Да но в случая не е така. Много сложно става налага се да допуснем още едно пето измерение и стана мазало в момента обаче оставим на мира частиците и се съсредоточим върху вълните и решението изниква. Елементарно за обяснение при това.
--- Край на цитат ---
Радико а как ще обясниш феномена на сплитането, с вълни. Според моето виждане, няма как.
Радико:
Ами аз вече го обясних преди време. Тогава една камара специалисти почнаха да ме убеждават какво е това надлъжни и напречни вълни, и още куп неща със единствения логично издържан довод това не е така щот не мое да бъде. Точно в стил "монтанар" иначе обяснението е просто: надлъжни вълни.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Април 28, 2020, 08:13:48 pm ---Ами аз вече го обясних преди време. Тогава една камара специалисти почнаха да ме убеждават какво е това надлъжни и напречни вълни, и още куп неща със единствения логично издържан довод това не е така щот не мое да бъде. Точно в стил "монтанар" иначе обяснението е просто: надлъжни вълни.
--- Край на цитат ---
ако има каквито и да било вълни посредници между две сплетени частици, те би трябвало да бъдат регистрирани от някакви устройства. Такива обаче или няма, или не са регистрирани до момента.
Радико:
Не технократ няма вълни МЕЖДУ СПЛЕТЕНИ ЧАСТИЦИ. По простата причина, че няма сплетени частици има само вълни. Някой ги наричат фазово конюгирани вълни. Каквото и да значи този израз.
juliang:
Радико, а к'во прайм с квантуването - нали оттам тръгва цялаат каша? Ако всичко е вълна, то може да взимаш произволно малка порция от нея. Обаче всичките вълни стигат до положение, при което няма по-нататъшно деление. не можеш да излъчиш 1/2 фотон или 1/2 електрон... и многократни опити потвърждават това.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия