Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Теорията за всичкото.

<< < (7/22) > >>

ndm:
Призови на помощ твоя друг ар, че след бана нещо го раздава сърдито. Или е с електромобила на Мъск на воаяж до марс и го чакаш да СЕ върне.

hyparh:

--- Цитат на: технократ в Април 23, 2020, 07:07:22 pm ---Всички звезди са обвити в плазма, значи не гравитацията или поне малък принос от нея, се смята за причината на звездните лещи.

--- Край на цитат ---

Не е плазма (това, което криви светлината), нещо по-фино е... Сгъстяване на вид субстанция, която официозите могат да оприличат на тъмна материя или неутрино, докато аз предпочитам термина прото-материя или зародиши на материя - някое от първите нива в генезата на прясна материя, която си тече постоянно. Някой може да попита в такъв случай как може да се определи кое от двете (ореол от някаква субстанция или гравитацията) изкривява траекторията на светлината в космически мащаби, понеже двете вървят ръка за ръка, презастъпват се. Ами няма как за момента, но аз съм по-склонен да вярвам, че се предизвиква именно от субстанция, съдейки по взаимодействията на светлината с околната среда, както и че това е много простичко решение. А простите неща имат най-голям шанс да се окажат истина. Ако това е така, то всякакви изкривявания/усуквания на пространството и всички главоблъсканици (които не изясняват нищо, ами само объркват допълнително), свързани с тях, просто изчезват.

Аtos:
Хипарх, приятно е човек да види, че се включваш след дълга пауза :D

Монтанар, не става дума за личните ти мисловни напъни - никой не иска да ти ги отнеме, просто държанието ти е доста нагло, арогантно и надменно, а няма на какво отгоре, разбираш ли? Никой от нас не претендира за абсолютна правдивост на личните си схващания, но ти го правиш! И не само че го правиш, но и всеки, който не споделя твоята ограниченост, за теб е "неграмотен"!
Ти ще "учиш" Ванко или Радико?????? Та ти не успяваш да схванеш основни концепции. Повярвай - няма нещо от досегашната конвенционална наука, което ТИ знаеш, а НИЕ не знаем!
Не ми е ясно дали нарочно целиш да дразниш хората или ти идва отвътре?

Мисля, че е време да престанеш!
Никой не ти пречи да си излагаш тезите, но нетърпимостта ти към чужди мнения е крайно деструктивна!
Оттук - нататък...ако видя в изказа ти нетолерантни или заклеймяващи изрази - ще заключа тази тема!

технократ:

--- Цитат на: hyparh в Април 23, 2020, 10:24:36 pm ---Не е плазма (това, което криви светлината), нещо по-фино е... Сгъстяване на вид субстанция, която официозите могат да оприличат на тъмна материя или неутрино, докато аз предпочитам термина прото-материя или зародиши на материя - някое от първите нива в генезата на прясна материя, която си тече постоянно. Някой може да попита в такъв случай как може да се определи кое от двете (ореол от някаква субстанция или гравитацията) изкривява траекторията на светлината в космически мащаби, понеже двете вървят ръка за ръка, презастъпват се. Ами няма как за момента, но аз съм по-склонен да вярвам, че се предизвиква именно от субстанция, съдейки по взаимодействията на светлината с околната среда, както и че това е много простичко решение. А простите неща имат най-голям шанс да се окажат истина. Ако това е така, то всякакви изкривявания/усуквания на пространството и всички главоблъсканици (които не изясняват нищо, ами само объркват допълнително), свързани с тях, просто изчезват.

--- Край на цитат ---

Тъмната материя според официозите, не взаимодейства електромагнитно а само гравитационно, ето защо тя не би могла да играе роля на леща за светлината, защото само електромагнитно взаимодействаща материя, може да влиае на светлината, като я пречупва, и по този начин създава леща. Но понеже нищо конкретно не се знае за тази финна така наречена тъмна материя, може да се предположи че тя все пак взаимодейства електромагнитно но много слабо нищожно слабо, спрямо останалата светла материя. Така че не е изключено и тези лещи да се предизвикват от именно такава материя. Ако се изолира такава материя и се иследва, ще стане ясно на какво се дължи появата на тези така наречени гравитационни лещи. Така ще се разбере дали теорията на Айнщайн е вярна и дали трябва да се коригира нещо в нея. Предлагам един сайт на антирелативиста Олег Акимов в който много обширно се критикуват някои позиции на съвременната физика, СТО, ОТО, КМ. Може дори да се задават въпроси към автора, който е руснак, но подразбирам че пише и на английски език. Има и обширен канал в тубата.
http://sceptic-ratio.com/

технократ:
Може да се прочете от една статия на Олег Акимов, в какво се състои грешката и некоректността на експеримента на Майкелсон и Морли, през 1887г в Потздам, по проверка за наличието на ефирен вятър.
http://sceptic-ratio.narod.ru/fi/es10.htm

Разбира се, че при пълната компенсация на ефекта на Доплер и ефекта на Брадли (звездната аберация), е невъзможно чрез никакви интерферентни опити, извършени по затворен път на лъчите на интерферометъра ( като се отразяват от огледала) да се установи наличието на етерен вятър. Трябват нови опити с интерференция, при които пътят на лъчите да не е по затворен контур, за да се избегнат ефектите на пълната компенсация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия