Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Всичката пара в свирката ходела!
juliang:
Не случайно към волана на автомобила отиват лентови кабели които са навити на спирала а не се ъсукват. Помисли в това направление.
EDM electronics:
Да, знам, така и ще направя, кабела ще бъде навит на леко спирала, но въпреки това обикновен не става, защото няма да издържи дълго и ще се прекъсне, т.к. жилата му са дебели, огъва се трудно.
Все пак + - два оборота си е доста усукване и кабела трябва да е мек, но и 3-4 кв.мм. - силов кабел
Радико:
ЕДМ я кажи колко точно жила ти трябват и за какъв ток и също каква дължина ти трябва. И ще ти кажа от къде можеш да го поръчаш. Или да си го вземеш лично ако идваш към София.
EDM electronics:
Ами нали казах:
2х 1,5-2 м сечение 3-4 кв.мм
Максималният ток ще е да речем 15-20 А, дори по-малко реално, но целта е да има много малък пад на напрежението в кабела, а и по-голямо сечение би издържало по-дълго на усукването, дори с времето да се скъсат даден брой жила.
Преди доста години имах такъв кабел, но го изразходих за отпояване - изключително гъвкав с много тънки нишки, примерно бяха 0,01-0,03 мм така на око. И представи си 4 кв.мм е примерно диаметър на жилото 2,5 мм.
Посочи място от където да го купя, като ходя към София или ще накарам някой познат кът ходи, да купи на мен провинциалиста-селянин. :)
Пък може и по куриер да пращат, знам ли....
juliang:
Питай във Филкаб. Поне сливенския е добре зареден.
Но за такива неща се ползва slip ring, или по нашенски "колектор"...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия