Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Какво ни трябва за да сме независими от монополите?

<< < (10/15) > >>

montanar:
Независимост от монополите значи ......
Мога да споделя моите постъпки и планове каквито са на тоя етап.
Нужно е наличие на собствен недвижим имот. - налично
Първата и най важната независимост е енергийната - по тая тема поне аз съм се спрял основно на 4 варианта които в някаква степен са реализирани.
1. Соларни панели
2. Разграждане на алуминии и получаване на водород
3. Пиролизна установка за получаване на горим пиролизен газ от отпадъци от всякакъв вид.
4. Получаване на био метан от сещате се какво. Вторичен продукт обеззаразени торове ;)
Тия неща в една или друга степен ги имам реализирани и не търся никакви СЕта каквито много хора бленуват тук.
Всички изброени са на практика СЕ в най сигурна и доказана форма.

Втората предпоставка за незавсисимост от монополите е независимо водоснабдяване
Наличен кладенец - нужни са установка за водоподаване омекотяване на водата.

Третото е независимост от хранителни продоволствия.
Реализира се сравнително лесно при наличие на селскостопански двор.
Но на тоя етап нямам намерение да се занимавам с това нещо.

Четвъртото - финансова независимост.
Който както може и в каквато степен може ...... при наличие на горните независимости каквото и начинание да бъде започнато би било по-рентабилно от конкуренцията.

При налични тия блага с размножаването няма да има проблеми самките сами ш се появят :D
Събираме се няколко самишленици и си Дживуркаме доволно и щастливо - мое си направим и полигамия .... да е по-весело......

VITAN:

--- Цитат на: montanar в Март 29, 2020, 06:11:03 pm ---Третото е независимост от хранителни продоволствия.
--- Край на цитат ---
Мда ве, 4 декара минимум > за продоволствие > за година.
На калпак!

2. Разграждане на алуминии и получаване на водород = тук нещо не разбрах: де е Киро на кирия, но и не твърдя да съм в час.

montanar:
VITAN
отпадъчен алу. + сол + вода ..... водоредец и си го гориш.....
Някъде тук бях пускал тема по темата ако я намеря ш ти пратя на лични.
Доказах че работи по емпиричен път и съм доста доволен така че поне според мен е решение.

ndm:

--- Цитат на: montanar в Март 29, 2020, 06:11:03 pm ---4. Получаване на био метан от сещате се какво.

--- Край на цитат ---

СЕ-щаме СЕ, че ще е от сутрешните ти напъни, но при твоето заявление че нямаш намерение да ядеш, тази година нобела за къде и как серат гладните е вечно твой.

--- Цитат на: montanar в Март 29, 2020, 06:11:03 pm ---Третото е независимост от хранителни продоволствия.
Но на тоя етап нямам намерение да се занимавам с това нещо.

--- Край на цитат ---

Радико:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 29, 2020, 04:13:45 am ---Съществува даже съм го разисквал в други теми, и това не е механична система а флуидна такава. От друга страна обаче съм съгласен с твърдението ви:Въпроса е че вие си представяте само "генератор от този тип", и то по начин по който се правят, докато моето изказване (върнете се и го прочетете точно) е за физическия принцип на един първичен двигателен механизъм ( "prime mover" ), а не точно за принципа на действие на тези генератори. Може би е моя грешката (въпреки че изказването ми определено беше генерално, а не конкретизирано върху определения модел), понеже трябваше да спомена че (първо-)двигателния механизъм, който имам в предвид, се базира на центробежен флуид а не на (този) ДВГ тип който вие си представяте.

--- Край на цитат ---
epwpixieq-1 ясно е на къде биеш, та да ти припомня пък ако не я знаеш да те науча една българска народна поговорка. А тя гласи:
По добре врабче в ръката отколкото орел в небето. Та мисълта ми е ти си тури един  агрегат, дали дизелов, дали бензинов в някой шкаф в мазето пък после си прави на воля и на спокойствие проектите за орловата турбина дет хвърчи в небесата. Знам че е напълно реална и работеща, той и орела е напълно реален. Колкото ще се наядеш с орела толкова и ще си сготвиш яденето на ток от турбината. И за двете има шанс де ама шанса да умреш от глад е еднакво голям и в двата случая.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия