Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Какво ни трябва за да сме независими от монополите?
svetlio760:
Бензин- метан е най- добре! Добива на метан е лесен, а и по принцип е евтин. Другото е въглищен прах от складовете за продаване на въглища. Ще са доволни, че чистиш след тях! Само че ти трябва система за горенето му! За другото: Жените са нещо глезено и капризно. Повечето мъже са същото нещо. От там проблема с намирането на съмишленици. Работа на село и покрай това и живот! Преди е било доста по- трудно! 17-18 век- предеш, тъчеш, доиш, пасеш, копаеш, строиш, ореш..... Накрая отиваш при турчина да правиш същото за него! Сега не мисля, че ще е толкова трудно!!! И накрая ток: Впрягаш магарту и го караш да се върти в кръг, теглейки хоризонтално хванат за генератор кол! Като се препоти- спираш, а тока угасва, но телефона и акумулатора за дВечера са зарДени и моем да цъкнем крушката! ;D И не само!
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 28, 2020, 04:16:22 pm ---Електрониката е най-лошото нещо да имаш в една система когато търсиш от нея надеждност. Така, даже рефлективността на една динамична система, тоест функцията и да дърпа повече енергия, от източника, и да я превръща във въртящ момент, при повече натоварване върху вала, може да се конструира на физични принципи без каквато и да е електроника.
--- Край на цитат ---
epwpixieq-1, пак се изказваш неподготвен, би трябвало да се досетиш че при генераторите има един фактор честота и той зависи от броя полюси на електрическия генератор. То на всички генератори от този тип двигателя е направен с центробежен регулатор като в зависимост от ел. генератора работят на 3600, 3000 и 1500об/мин. Не съществува начин при който посредством механична система хем да поддържаш честотата хем генератора да е по икономичен и да харчи по малко.
ppipilica:
--- Цитат на: krasias в Март 28, 2020, 10:10:58 am ---Радико, що ти е дизел, най доброто за сега са инверторните генератори. Те се управляват с електроника и двигателя работи според товара който си задал, на изхода имаш инвертор който ти държи честотата и напрежението и управлява двигателя.
--- Край на цитат ---
Ми тоя инверторен генератор все нещо го върти, нъл тъй, та Радико иска да е на нафтица хем по-евтино гориво хем по-икономично. Та тия генератори са малък бензинов мотор и някъв нисковолтов генератор и доста електроника след него, не знам що толкова са на мода като изобщо не са практични. Ти виждал ли си инверторен над 2kW монофазен, няма щото идва леко скъпа електрониката вече. Хубав дизел 3-5kW е над 2000лв.
Ся не знам тая тема за какво точно е и каккъв е смисъла на въпроса, да не е нещо като подготовка за апокалипсиса дето мое да се случии покрай тоя вирус, ако е за това трябва друга тема " Подготовка за апокалипсис " примерно, и си мисля че новата тема ще е интересна.
Колегата писал за аеропоника и хидропоника щото прочел някъде нещо, ама я да попрочете още малко по въпроса и да види тия технологии дали са приложими в домашни условия. Те тия растения освен вода и хранителна среда искат и светлина и топлина за да се развиват и да родят плод, не е баш бодни пръчка пий вино.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: krasias в Март 28, 2020, 08:38:27 pm ---Не съществува начин при който посредством механична система хем да поддържаш честотата хем генератора да е по икономичен и да харчи по малко.
--- Край на цитат ---
Съществува даже съм го разисквал в други теми, и това не е механична система а флуидна такава. От друга страна обаче съм съгласен с твърдението ви:
--- Цитат на: krasias в Март 28, 2020, 08:38:27 pm ---всички генератори от този тип двигателя е направен с центробежен регулатор
--- Край на цитат ---
Въпроса е че вие си представяте само "генератор от този тип", и то по начин по който се правят, докато моето изказване (върнете се и го прочетете точно) е за физическия принцип на един първичен двигателен механизъм ( "prime mover" ), а не точно за принципа на действие на тези генератори. Може би е моя грешката (въпреки че изказването ми определено беше генерално, а не конкретизирано върху определения модел), понеже трябваше да спомена че (първо-)двигателния механизъм, който имам в предвид, се базира на центробежен флуид а не на (този) ДВГ тип който вие си представяте.
krasias:
epwpixieq-1, проблема е че ние нищо не си представяме а коментираме конкретно и точно определен вид генератори, човека който си представя нещо си ти. И изобщо дори не става ясно какво си представяш, ама със сигурност няма много общо с това което коментирахме.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия