Кога е създаена руската ваксина за Ебола? Януари 2016: https://www.bbc.com/russian/russia/2016/01/160115_russia_ebola_vaccine
или февруари 2019: https://ria.ru/20190201/1550237177.html
Щото явно и самите руснаци не са на ясно... И какво ми гарантира и че с ваксината за коронавируса работата не е същата?
Става въпрос за 2 статии с разлика в датите от 3 години, не от 3 дена или дори 3 месеца...
Ами нямам време да правя анализи, кога точно, коя. Вероятно става дума в двете статии за различни ваксини, защото Русия не е създала само една, а две ваксини против Ебола.
Иначе кой да е по-наясно от самите създатели на ваксината, ако не са руснаците. Влез в Яндекса и материали колкото щеш. Мен подробности не ме интересуват, само го споменах информативно, защото
Радико много се радва на руските неуспехи, вероятно защото "много обича руския народ" и много мрази Путин. "Много се е закахърил" за клетите руснаци, как диктатора им е стъпил на варта и те не могат да дишат от него. Чак и Гулаг намеси във вирусите и ваксините съвсем провокативно.
Доколкото разбрах руските ваксини от Ебола се намират в 3-ти стадий на изпитване по международен стандарт в Гвинея и Сиера Леоне. Трябва десетки хиляди да я поставят и да се обобщят резултатите.
По въпроса за гаранциите:
Гаранция-Франция!
А каква е гаранцията, че ако си поставиш американска прехвалена ваксина, няма да те споходи най-големия кошмар в живота ти, като онези десетки хиляди в Африка от ваксините на Бил Гейц?
3-тата фаза на изпитанията ще покаже колко ефективна е и какви странични ефекти има.
Личното ми мнение за ваксините по принцип е /
без значение дали е руска или Бил Гейова/, все едно на прясно инсталиран Виндоус да инсталираш хакната програма с КЕЙ-генератор и ПАЧ. Ще имаш работеща програма, но всичко останало няма да работи както преди - никога. Не е никак добре, но понякога това е по-доброто решение, когато става въпрос за оцеляване.
Като пресен пример може да се даде поставилите 3-валентна ваксина за грип в Италия, направили са си лоша услуга - повечето от тях не са се преборили с коронавируса. Т.е. имат отслабен имунитет.