Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Анти корона вирус

(1/690) > >>

Bat_Vanko:
В технически форум вместо да търсим начин за борба с корона вируса ние се вайкаме и оплакваме от властите, съдбата и т.н.
Всичко знаят че вирусите не издържат на озон и ултравиолетови лъчи. Повечето помнят че едно време имаше едни живачни лампи за улично осветление. Бяха две разновидности - 125 W и 250 W. Поне аз съм ползвал от 250 ватовите с дросел. Самата лампа има вътрешна ампула с живак от кварцово стъкло (обикновеното стъкло задържа ултравиолетовите лъчи). На външният балон има нанесен луминофор който свети при облъчване с ултравиолетовите лъчи. Счупва се внимателно външният балон така че да не се повредят едни съпротивления които подпомагат запалването на лампата. При подаване на ток към вътрешната ампула през дросел, живака се изпарява и започва интензивен дъгов разряд и излъчване на ултравиолетови лъчи. Имайте предвид че излъчването е изключително силно, аз самият смъкнах един слой кожа само за 20 мин облъчване от 1 м дистанция. В помещението започва да се усеща една особена миризма предполагам на озон. Ефекта според мен ще бъде в две направления: първото е самите ултравиолетови лъчи, които унищожават всички вируси. Дори мисля че на времето имаше едни подобни лампи за обеззаразяване на операционните в болниците. И другото направление е полученият озон, при вдишване той ще унищожава вирусите намиращи се в дробовете.

mind:
Bat_Vanko, върна ме 40+ години назад  :D Само че, то беше за синтезиране на витамин D.

http://detstvoto.net/index.php?newsid=1324

sorrry:
 Моля потърсете информация за използването на у-ве_то. Дължината на вълната ги определя в три класа. По-дългите вълни са пигменто образуващи , следващите са витамин Д образуващи, третите са бактериацидни. Но и рако образуващи.  Носейки най-висок потенциал, директно разрушават ДНК-то
  UVa-400-320nm
  UVb-320-280nm
  UVc-280-100nm
Върши работа, но бъдете внимателни. При дезинфекция, не се допуска присъствие на хора, животни и растения
 Бъдете ЖИВИ и ЗДРАВИ!!

montanar:
Ае малко по-сериозно по темата от реален специалист.....
https://www.youtube.com/v/TjsgGnXZsDM

И хванете изгледайте поне това като хората!

Bat_Vanko:

--- Цитат на: montanar в Март 15, 2020, 10:17:47 pm ---Ае малко по-сериозно по темата от реален специалист.....

--- Край на цитат ---
И кое му беше несериозното на темата преди твоето появяване. Метод за решаване на проблема с вирусите с чиято помощ всеки посредствен техничар може да се пребори. Е предполагам че това не се нрави или не е по силите на ЛЕВОръките лаладжии. Но все пак схемата е толкова елементарна че дори и ти би могъл да я сглобиш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия