Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Водородна продукция чрез електролиза със ултра-късо пулсиращо захранване
valex:
1uS e 1MHz
300 nS = 0.3uS e 3.333 MHz
п.п. и аз имах грешка :)
juliang:
Ндаа, моя грешка...
Михаил Кузмов:
По интересно е Vsl какво ще прави с тази честота ! Колкото до изясняването на тези 300 ns по добре направете справка тук !
http://www.convertworld.com/bg/time/%D0%9D%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B8.html Само се допълвам ! Нямам представа с какъв прибор се постига такава честота !
vsl:
Здравейте,
Извинявайте за закъснението. След малка справка с други документи относно тиристора се оказа че това е един нов тип тиристор които още не е навлязъл в серийно производство. Този тиристор е нормално отворен и се затваря като тока се откарва през гейта. Така се работи с много стръмни импулси. Схемата е правилно нарисувана.
Честотата не е от значение поне в началото. Тук е важно стръмният импулс с 200 наносекундна продължителност. Всеки които е прочел втората статия е разбрал че не става въпрос за обикновена електролиза а за свръх ефективна (поне по мои изчисления. Прилагам файл).
Реших да направя "реплика" на схемата, без тиристора. Използвам захранване от PC (5 волта). Не пожънах успех но тъй като нямам осцилоскоп не мога да твърдя че съм изпълнил условието за 200 наносекунди.
Гледам схемата на Станли Мейер и ми се струват еднакви. Да ама какво става с резонанса? Този толкова важен резонанс. ;D ;D ;D. Случайно попаднах в мрежата на страница http://www.eldensengines.com/Otherstuff/HT%20Scope%20Pictures/HT%20Scope%20Pictures.html, която говори за автомобилното захранване. Просто забележете простотата на схемата. Погледнете най-долната снимка. Първият импулс е доста кратък.
Аз продължавам да работя, но в момента нямам достъп до осцилоскоп. Който има нужните материали нека опита.
vsl:
Кажете нещо хора!!! Защо всички изведнъж изгубихте интерес? Кажете че съм допуснал грешка, ако е така! Дайте някакъв отзив.
На мен при пробите ми пищи трафчето. Ако искате ще пусна схемата на моите опити. Проверихме толкова работи. Измислихме един куп нови теории. А тази дори не щете и да я погледнете. Защо така?
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия