Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Водородна продукция чрез електролиза със ултра-късо пулсиращо захранване

<< < (4/17) > >>

момчо:
D14.pdf който имам аз е на 11-та страница. и Да- със 555 таймерите е. ДВА.
единият е подава сигнал на другия и се получава амплитудно модулиран сигнал на изхода на вторият, който отива към ФЕТ-а.
аз също мисля че може да се подобри. И ако не се лъже е подобрена, от БОЙС той използва 3 таймера 555 за да модулира вълната в още по кратък интервал на пулса.

altium аз лично мисля, че ключът към оптимална продукция е- при тази схема да се увеличи Волтажът ( примерно 26В). После изходният сигнал да се пусне през тази схема на Японците която съм побликувал (но Уви нямам информация за нея), и като се направи една не-много-голяма индукционна бобина (примерно за 140-200В при аналогияният ампераж) да се върже към клетката независимо дали е с тръби или с плочи. На Японската схема да се настрои за колото се може по кратък пулс (както е дадено 300 наносекунди) за да не се образува двойният слой по електродните. Убеден съм (70%) че Японците са прави относно тероията. Практиката ще докаже останалото.
Може и да греша, но мисля че на изхода на схемата D14 може да се върже усливател.
 ???

момчо:
качих видео с клетката ми.. и готовата платка.
адресът е : http://www.youtube.com/watch?v=b95t80GCZY8

това е първи пуск на платката. не очаквах "това" като реултат. мисля че има проблем- може да е дало на късо някъде и да е изгоряло някой от елементите. ФЕТ-ът го сложих на един радиатор от ИНТЕЛ.. след като снимах видеото, за да се вижда платката... даже успях да се изгоря пръста.  ;D
 това което се вижда като продукция продължава и сега докато пиша. клипът е сниман в 21:09. Клетката продължава да работи със същата продукция която се вижда на видеото. мсля да я оставя пусната за 2 часа и да видя колко е разхода на вода(течност).има съвсем леко оцветяване на водата в момента, но мисля че е от кабелите коита са потопени във водата..това оцветяване е само на повърхостта и има образувана много малко кафява пяна..останалата вода е чиста. спад в ампеража няма- т.е. според мен няма пренасищане с електрони и образуване на вдоен слой. но това е само хипотеза.

продължавам със следващата схема. ще пробвам да направя Японската схема с информацията която имам.

ПС: след 40 мин работа... има много малко количество вода което липсва като обем-течност.

ppankov:
Здрасти Момчо,
аз мисля, че това е ефекта с вода от чешмата :) опитай със дестилирана вода.
После не разбрах колко ти е напрежението, пада ли при включване на платката, тока се вижда, но също трябва да се знае дали е филтрирано
изобщо захранването.
Но нищо де, ти си стигнал дотук, тепърва има да изчистваш подробности по постановката и те поздравявам за което :)

момчо:
колега  rebel, дали е ефекта с чешмяна вода.. не знам. Въпреки това съм убеден, че да се прави опит с дестилирана вода, от една страна е загуба на време - от гледна точка на това, че ако някой някога го направи това нещо да работи ( имам впредвид ННО генератора) с дестилирана вода, просто ще заменим бензино-станциите със дестило-станции...няма занчение.
  Неофицианлно обявявам опита ми за неуспешен.
  Официално съм убеден, че всички тези материални Д14, Рави и подобни, по един или друг начин са изопачени. Казвал съм го и преди мисля, понеже съм убеден че този който го направи да работи...най-вероятно ( 80%) ще го патентова и продаде, и няма да го сподели с Човечеството.
  Според моето некомпетентно менение схемата от Д14, е непрактична за подобен вид експерименти. Много се зарадвах като видях постовете на Smileface. той използва 1.5 микросекундни импулси. УБЕДЕН съм че ключът от палатката драги колеги е там. "Високо" напрежение, т.е. не 12В, и дори не 26В (Майер), и мноооого кратки импулси. Колкото повече ме човърка това отвътре- ужасяващо прилича на запалване за автомобил.

аз тръгвам по тази пътека- Японската схема. Потапям се поне за 1седмица. Уморен съм.  :(

lazy:
     Само едно уточнение по темата. На видеото по-горе се вижда зарядно за акумулатор, което е без изглаждане на напрежението. Вторичната намотка е със средна точка към (-) и два диода към плюсовата клема. Самия траф е с доста "мека" характеристика(максимума на напежението зависи от товарния ток).
 Надявам се да съм бил полезен.
 Успех на всички!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия