Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Резонансен Капанадзе Генератор - РКГ
krasias:
vanчооо, а спри се с тоя резонанс, той и Капанадзе отначало се заблуждаваше че енергията идва от резонанс. Но впоследствие ясно заяви че там където става усилването на енергията НЯМА резонанс.
Радико:
--- Цитат на: montanar в Февруари 13, 2020, 08:07:10 pm ---Ммммда - на някой е известна само гравитацията :) даже за някой е и енегия както изглежда.
А по същество нищо не каза :) има ли друг първоизточник на енергия освен термоядрения синтез?
--- Край на цитат ---
Аз казах, но някой не го прочете или по скоро се направи, че не го е прочел. И освен това гравитацията е енергия независимо от това дали ти признаваш този факт или не. Добре де от мен да мине ще ти дам още един жокер белким схванеш нещо ама едва ли:
"Йо" "Европа" "Енцелад" "Ганимед" да продължавам ли да изреждам това са спътници които се загряват, тоест придобиват енергия директно от гравитацията и това няма нищо общо със термоядреният синтез. и не ми излизай с довода, че те са се образували благодарение на термоядреният синтез защото този синтез е започнал единствено и само благодарение на гравитацията. така, че този извод може да се ползва само за определяне дълбочината на разсъдъка.
montanar:
Радико мнеее нема да ползвам това обяснение щото не е валидно :)
Обяснението е в елиптичните орбити или приливните сили предизвикани от гравитацията - и двете са точно вторични процеси и са подвластни на ентропията - демек забавят си движението точно зарад енергията която разходват за тия процеси ;)
Елементарна Нютонова физика.
Между другото нямаме устойчиво обяснение за формирането на материята в вселената за да го използваме като пълноценен довод - но имаме нагледни процеси след това (демек синтеза)
Радико:
Точно така както виждаш предизвикани са от гравитацията и са вторични за гравитацията не за термоядреният синтез.
Не ме интересува Формирането на материята. сега говориме за енергия. Теб разбира се те интересува за да се измъкнеш от кълчищата в които сам се заплете, но не би. Та не разбрах само как можеш да наречеш "Първичен" нещо което съвсем очевидно е следствие.
Или това е последният филосовски оксиморон на стандартния модел.
"Първично следствие" някакво квантово състояние, следствието изпреварва причината си.
montanar:
Но като хвъри нещата в тая плоскост - нека се опитам да хвърля светлина.... (без шаманство)
Гравитацията е потенциална енергия - тоест за да работи трябва да има причина за да се прояви. В случая причината е наличие на материя (поле бе да му ... мамата)
Полето само по себеси не е енергия а едно от фундаменталните взаимодействия в вселената, и най важното то е проява на енергията(материята) И сега стана мазало - Излиза че енергията е материя и обратното - и ко следва от това - СИНТЕЗА
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия