Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Изкуствен интелект ( може ли да се самоусъвършенства без човешка намеса)

<< < (5/7) > >>

Радико:

--- Цитат на: montanar в Февруари 08, 2020, 12:14:51 pm ---Не знам дали изобщо има граници, според мен граници няма - въпрос на трупане на знание и познание е, и след това се прави следващата крачка. Дали един интелект може да смята елементарни резултати или да управлява много по-сложен процес е въпрос само на комплициране.
Евулюционни принципи не са проблем да се залагат и се прави при изкуствения интелект - просто все още няма и кога ще има незнам но ще има изобретяване и доизграждене на ИИ с достатъчен капацитет за да може да достига до интуитивно поведение - щото дори интуицията е набор от знания прилагани на подсъзнателно ниво при човека. (а дали това ниво не е точно базовото ниво на съзнанието не знам.....)
Факт е че мозъкът е невероятно добър компуктер способен да смила огромен обем информация постоянно и да се самоуправлява ......
Това навява и мисли за душа и разни подобни заключения - точно зарад неразбирането на комплексността на процеса човек.

Дори допускам че цифровия принцип прилаган при компютрите в днешно време може да не е най подходящ за целта единствено се явява икономичен от към ресурси но пък ограничен от към капацитет на променливите - дали истината не е в суперпозицията и квантовите сметки .....

--- Край на цитат ---
Доста е голяма кашата в главата ти. Със трупане на знания можеш да намериш решения само на проблеми обхванати от тия знания. Марксистката доктрина, Количественните натрупвания водят до качествен скок може би са валидни в икономиката но в случая нямат нищо общо с реалността. освен това гледам, че и други тук освен теб бъркат две думи с много различно значение. Колеги моля опитайте се да схванете разликата между самообучение и самоусъвършенстване. Самообучаващ се алгоритъм е измислен много, много отдавна. Самоусъвършенстващ се обаче все още не съществува.
за елементарен самообучаващ се алгоритъм може да прочетете и после да го направите и изпробвате "за да се убедите че наистина работи" във книгата "Математически развлечения" на Мартин Гарднер. Издадена е още седемдесетте години на миналия век.
Описан е в глава:
Самообучаваща се машина от кибритени кутийки. Да за реализирането са нужни само известен неголям брой кибритени кутийки и малко по голям брой различни по цвят малки топчета или мъниста. машината е предназначена за игра на доста популярната и простичка игра "ХО"  поле три на три квадратчета. след определен неголям брой игри "машината" става непобедима. Но това е "самообучение" защото винаги остава във определена ясно очертана рамка. Единствено при доста ограничен брой индивиди от човешкият вид е наблюдавано формулиране на добре обосновано решение във област извън периметъра на познанието до момента. Това са неща които нямат обяснение "поне измежду отбора на Монтанар" Та заради това са наречени "езотерични познания" Моля да не се бърка термина със фентъзи жанра "езотерична литература"
Един от примерите за такива индивиди както доста хора предполагам ще се досетят е Тесла, Не мисля обаче, че съществуването на такива хора е доказателство за възможността на човека да се самоусъвършенства.

montanar:
Радико - писва ми от умниченето ти, а всъщност си доста зле горкият - и в напъните да оргиналничиш само смешен ставаш  :D

--- Цитат ---Със трупане на знания можеш да намериш решения само на проблеми обхванати от тия знания.
--- Край на цитат ---
В края на крайщата умни ми Радико ти ако се надяваш под камък да намериш еднорог продължавай да ръчкаш с пръчка в тъмното - успех ти пожелавам ;)

--- Цитат --- Количественните натрупвания водят до качествен скок може би са валидни в икономиката но в случая нямат нищо общо с реалността.
--- Край на цитат ---
Това е абсолютно същия тъпизъм - очаквай че от нищото ш се появи просветлението - можеш да пробаш с дълго стоене на слънце или на тъмно ......

--- Цитат ---Самообучаващ се алгоритъм е измислен много, много отдавна. Самоусъвършенстващ се обаче все още не съществува.
--- Край на цитат ---
поредната алабалистика ...... искаш да кажеш че нещо което се самоубучава не се усъвършенства ли ?!?!?

--- Цитат ---Един от примерите за такива индивиди както доста хора предполагам ще се досетят е Тесла, Не мисля обаче, че съществуването на такива хора е доказателство за възможността на човека да се самоусъвършенства.
--- Край на цитат ---
Тесла казваш - сигурно Тесла е бил козар или свинар? и му е паднало от небето или му е хрумнало от нищото идейте които е наложил? Съмнявам се че не знаеш биографията му и през какво е минал...... сигурно не се е обучавал(осъвършенствувал)

Pegas:
дали е възможно копаенето на биткойни всъщност да е "мисленето" на ИИ ?!

montanar:
Не

VITAN:
1. Всяка куха лейка, либераст, сороспия и ибрикчия, използвайки AI може да те засипе с инфо,
като въпросната лейка и пр., започва да изглежда ерудирана, учЕна и даже умна.

2. AI може много да подведе, като се налапа с политкоректни слухове и/или активни мероприятия.
Пример: оня лондонски гей Соловьов. Ти да видиш, не бил синът на руският еврей Владимир Соловьов, а просто нещо си там със същата фамилия!

3. AI винаги ще ти предложи политкоректна версия на всяко събитие или факт. Даже няма нужда да се ровиш при "факт-чекърите".

4. Когато притиснеш в ъгъла AI за неговите лъжи, той ти казва:

We hope you have been enjoying ChatAI. You have bumped into your free account limit.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия