Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Изкуствен интелект ( може ли да се самоусъвършенства без човешка намеса)

<< < (3/7) > >>

montanar:
Според мен чувствата може да се разглеждат и като хормонален или химичен дисбаланс които скапват работата на интелекта ......
От тях доста глупости сме правили, правим и ще правим  ;D
Интелекта може да е и добър и лош и всякакъв което е само субективна оценка според конкретната ситуация.

Pegas:
Обикновени хора нямат достъп до ИИ ,защо?

Радико:

--- Цитат на: montanar в Февруари 08, 2020, 09:25:00 am ---Според мен чувствата може да се разглеждат и като хормонален или химичен дисбаланс които скапват работата на интелекта ......
От тях доста глупости сме правили, правим и ще правим  ;D
Интелекта може да е и добър и лош и всякакъв което е само субективна оценка според конкретната ситуация.

--- Край на цитат ---
Абсолютно съм съгласен с това. Освен това мисля, че никой интелект включително и човешкия не може да надскочи себе си. Ние не се самоусъвършенстваме. Който си мисли така се самозалъгва. Ние просто още не сме достигнали граничните възможности до които можем да се самоовърклокнеме. Това обаче е граница която е непреодолима. Или поне изглежда такава. Та мисля, че във въпроса дали изкуствения интелект може да се самоусъвършенства крие отговора и на въпроса дали ние можем да го постигнеме. А може би и това е целта с която сме създадени. Да бъде намерен отговора на точно този въпрос. За създателя ни който и да е той.

montanar:
Не знам дали изобщо има граници, според мен граници няма - въпрос на трупане на знание и познание е, и след това се прави следващата крачка. Дали един интелект може да смята елементарни резултати или да управлява много по-сложен процес е въпрос само на комплициране.
Евулюционни принципи не са проблем да се залагат и се прави при изкуствения интелект - просто все още няма и кога ще има незнам но ще има изобретяване и доизграждене на ИИ с достатъчен капацитет за да може да достига до интуитивно поведение - щото дори интуицията е набор от знания прилагани на подсъзнателно ниво при човека. (а дали това ниво не е точно базовото ниво на съзнанието не знам.....)
Факт е че мозъкът е невероятно добър компуктер способен да смила огромен обем информация постоянно и да се самоуправлява ......
Това навява и мисли за душа и разни подобни заключения - точно зарад неразбирането на комплексността на процеса човек.

Дори допускам че цифровия принцип прилаган при компютрите в днешно време може да не е най подходящ за целта единствено се явява икономичен от към ресурси но пък ограничен от към капацитет на променливите - дали истината не е в суперпозицията и квантовите сметки .....

dmitarp:
И кой каза, че компютрите са по-бързи от човек?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия