Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

Помощ при избор на програми за CNC

<< < (4/5) > >>

guve4:
montanar съгласен съм за оборотите и скоростта но зависи и от материала както и от самият инструмент. Възможно е да прегрява инструмента и да се чупи или износва бързо. Също и от самата машина дали има вибрации. При високи обороти и леките вибрации правят груб назъбен сряза. Моята машинка е долу горе стабилна но над 3000мм/м при 24000 обрт. се случава и груби срязове разтрисане на машината и такива. Като за протокола и аз съм фен на бързите ходове  ;D

guve4:

--- Цитат на: sasma в Февруари 07, 2020, 05:29:53 pm ---Проблема е че като приключва с рязането на детайла това се получава в края, тоест се чупи преди да го изрязал фрезера. Не съм сигурен, но мисля че ако почне да дълбае плавно може и да изчесне този проблем.

--- Край на цитат ---
Съжелявам че не съм прегледал снимката както трябва. Да попитам когато направи първият сряз инстромента излиза ли от материала или направо забива за 2-ри сряз. От снимка се вижда че срязването не е до края, поправи ме ако греша ,ако е така то е от настройките на ArtCAM-a.

sasma:

--- Цитат на: guve4 в Февруари 07, 2020, 10:52:50 pm ---Съжелявам че не съм прегледал снимката както трябва. Да попитам когато направи първият сряз инстромента излиза ли от материала или направо забива за 2-ри сряз. От снимка се вижда че срязването не е до края, поправи ме ако греша ,ако е така то е от настройките на ArtCAM-a.

--- Край на цитат ---
Направо збива за втория сряз с което реже материала и като стигне към края се чупи материала и се образива тази пъпка.

sasma:
Ако, може и малко помощ и с Mach3 как мога да му задам например да ми тръгне от ред 200 от G кода. Каквото и да направя все ми тръгва от 0.

montanar:
Направи си кадърен модел и адекватно си експортни Гкода освен това явно даваш яко зор на машината - претоватваш процеса на рязане и за това стават тия ексцесий - а с Mach3  почти не съм работил - би трябвало да има таква опция каквато търсиш - поне при мен на planetCNC я има

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия