Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

Помощ при избор на програми за CNC

<< < (3/5) > >>

sasma:
Здравейте,
благодаря ви а има ли начин с Арткам да настроя плавно да потъва фрезера до зададените милиметри и после като го припокрива мисля че няма да има тази пъпка.

montanar:
Не няма - режи го на няколко прехода най добре 2-3-4 или вдигай дзверски обороти на шпиндела когато приключва рязането ...... аз бих го направил на няколко прехода

sasma:

--- Цитат на: montanar в Февруари 07, 2020, 08:09:48 pm ---Не няма - режи го на няколко прехода най добре 2-3-4 или вдигай дзверски обороти на шпиндела когато приключва рязането ...... аз бих го направил на няколко прехода

--- Край на цитат ---

Ние го правим на няколко прехода и шпиндела е на макс 22000 оборота и пак се получава пъпка, аз тогава се сетих, ако имаше вероятност като тръгва да реже постепенно да пада шпиндела и после като го препокрие нямаше да остане почти нищо.

guve4:
Не е задължително 3 или 4 прехода пробвай при дебелина на материала 5мм първият сряз да е 4.8  4.9мм така ще остане 0.1 0.2 за финалният сряз и пъпката която остава пада с плюмка. Има настройка за постепенно потъване на инструмента, но за 1 преход ефекта ще е същият с пъпката. ida_has каза за 2-но залепващо тиксо. С по тънък инструмент пъпката ще е по малка но при последните 5мм от рязането материала много вибрира и е възможно да ти чупи инструмента. Най добрият вариант е да слагаш крепежи.

montanar:
Може ...
Аз съм фен на повече ходове на голяма скорост пред еднопасовите изпълнения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия