Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Ефир, Вакуум, Пространство
Pegas:
--- Цитат на: Pegas в Януари 27, 2020, 11:10:05 am ---е,щом ток преминава през вакуум -това не е ли един вид свръхпроводимост при стайна темп. ?
--- Край на цитат ---
Вакума ,също може и се използва за изолация.
пример за това са соларните вакумни тръби,в които светлината преминава а топлото остава зад вакума ..
Иван Димов:
Магнитът е своеобразно въртящо се тяло - кръгов ток. Вземете едно въртящо се тяло и го потопете във вода. После потопете още едно въртящо се тяло в близост до първото и ще разберете как действат магнитите. В създадения вихър се получава подналягане ако двете тела се въртят в една посока. И понеже налягането от външната страна на магнитите е по-голямо от това между тях, се получава сила, която "залепя" магнитите. За магнитите долу-горе имаме някакво обяснение, но как да обясним защо положителен и отрицателен заряд се привличат без "въже" между тях? Явно зарядите излъчват нещо, което променя налягането между тях или правят "сянка" един на друг, отклонявайки някакви субчастици на вакуума. По подобен начин действа и гравитацията. Самият факт, че съществуват два вида заряди, показва наличието на поне два вида субчастици на вакуума, притежаващи различни свойства.
технократ:
--- Цитат ---Обаче защо тая вълна не може да се разпространи зад препятствие, а се движи само праволинейно?
--- Край на цитат ---
Юлиане, а да си чувал случайно за явлението дифракция на светлинни вълни?
технократ:
--- Цитат на: Pegas в Януари 27, 2020, 11:10:05 am ---е,щом ток преминава през вакуум -това не е ли един вид свръхпроводимост при стайна темп. ?
--- Край на цитат ---
Не е същото, за ток през вакуум трябва термоелектрична емисия, или фотоелектрична емисия. Докато за ток през свръхпроводник не се изискват такива емисии.
montanar:
Айде малко да ви ръчна - скоро не съм.
Вие продължавате да отбягвате въпросите ми но аз ще си пиша....
Щото най лесно е да си рисувате картинки и със ефира да оправдавате всичко което не е ясно - това е все едно да се оповавате на бог или зелените шушулки вместо да представите смислена концепция която да се върже с представените от мен въпроси ама е по-удобно да не ги виждате и типично по шаманския си маниер да вирите муцуни и да ме изкарвате малоумен а вие така много просветени.
Де бре да го ... един да се нахване да го обясни аргументирано.......
Не обяснения от типа де до сега гледам - тоест никакви .....
Тогава ако ви се върже концепцията с реалността що пък не ...... ефир да Е.
пп.....
И стига с тия фотони - има напълно работещ математикостатистически и реален модел защо интерферират ама никой неще да го погледне щото му е полесно да вярва в бог ефир.
А трябва само да си представи следното:
ако стреляме през отвор по един фотон интерференция няма
ако стреляме през отвор по-голям от диаметътът на лъчът интерференция пак няма
интерференцията се появява когато излъчените фотони са повече по площ от преградата която преодоляват
Тоест: имаме елементарни ъглови отражения от стените на дупката които изменят ъгълът на полет на част от фотоните. Ама не - това обяснение ш го пропуснете щото не ви изнася.
обърнете внимание че полосите намаляват по сила от центърът на вън - това се дължи на невъзможността за отражение под остри ъгли.
Та описах ли ви модел нямащ нужда от среда за пренасяне на вълна?!
И сигурно не е работещ а?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия