Справочници, схемотехника, теория > Математика
Математично-физичен модел на финансовите пазари
Марк Тулий:
Явно съм изостанал с четенето. ;D
Наистина има пазарен елемент в лихвите по междубанковите заеми, не само измежду търговските, а и между Т. Б. и Ф. Р.
Не съм съгласен обаче, че това означава пазарно определяне на лихвите. При изчерпване на незаетите пари Ф. Р. има две възможности - да увеличи или паричното предлагане, или лихвения процент. В случая избират първото, но това е решение на Ф. Р., а не на пазара.
Аtos:
Може и да греша, но едва ли в подобно разискване влизат помежду си преуспелите милиардери с бизнес, обхващащ над национално ниво.
Някак странно ми се струва, но погледнат отстрани, този дебат поразително прилича на задълбочено обсъждане от група девствени тийнейджъри на техниката на секса и съпътстващите го изживявания (за които доста са чели по въпроса)...
Моля никой да не се засяга, просто споделям впечатления!
Весели празници на всички и приятно посрещане на Новата Година :D
svetlio760:
Вероятно е за друга тема, но ми се струва по- лесно да се създаде система за прогнозиране на мачовете, отколкото на финансовите пазари! И създаде ли се- бам! Няма нужда от СЕ. ;D
epwpixieq-1:
Вчера за първи път във световната история за покупката на един контракт за доставка на 1000 барела петрол се появи цена от минус $37.63. Толкова е странно това, въпреки че е логично, имайки в предвид развитието на пазара, че се замислих дали не мога да складирам някъде тези 158 000 литра (понеже те трябва да бъдат доставени според контракта) и да си приберем $37 630. Разбира се с мислене само няма да стане, но ако имах един басейн и да можех да го напълня с петрол, без проблем щяхме да си приберем $500 000. И на това ако не му се казва най-безплатната енергия не знам на какво ще се каже ;D Така като гледаме, финансовите пазари са открили начина не само да има безплатна енергия но даже и ти плащат за да я консумираш :o
VITAN:
Не били компютри, а били компоти. И не сме ги били продали, а са ни ги върнали :D Тоя лаф от соц-а важи и тук.
Фючърси, не спот сделки.
Това е фокуса на тоя измислен/виртуален пазар, когато трябва да ликвидираш измислени/бъдещи позиции,
в режим на турбуленции гризваш хурката!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия