Справочници, схемотехника, теория > Математика
Математично-физичен модел на финансовите пазари
Аtos:
--- Цитат на: Марк Тулий в Ноември 19, 2019, 01:31:39 pm ---Поредицата от тикове да представлява движението на частицата.
Може би не точно такъв софтуер, по-скоро адаптиране на уравненията в MQL5 или поне C/C++ библиотека.
Да изчислим полета/сили от близката ценова история на първо време. А после възможно бъдещо движение спрямо изчислените сили, полета и точки и каквото друго сме намерили.
--- Край на цитат ---
Бях казал, че няма да пиша - това е последно:
Опитваш се да формулираш психология чрез математика, е...няма как да стане - човешката душа е бездна без дъно!
montanar:
И аз се бях зарекъл да не пиша - ма момчето нема спирачки ....
Какви библиотеки го гонят да преправя - някаква нова математика ще да измисли .....
Така като се замисля му трябват
cctype cerrno cfloat climits cmath csetjmp csignaл cstdlib cstddef cstdarg cstdio cstring ctime cwchar
Като това са само тия за които се сещам само за логиката - без да мисля изобщо за графики и прочее глезни .....
А момчето нарисувало няколко ботончета и си фантазира някакви неща...... но няма лошо ....
И така ае Марк Тулий на прост език опитай да ми разкажеш структурирана програма - нема нужда да ми я пишеш на С.
Дай да видим как си представяш един елементарен алгоритъм по темата на Български човешки език - аз ш ти го напиша на С без проблем.
Но го обрисувай от - до.
Вход - логика - изход
Щото едно време моите учители така ме караха да пиша първите си програмки.
(не се заяждам - искам доказателство че действително си заслужава някаква комуникация с тебе, че лесно разтягаш локуми но като опре до реалността нещо се съмнявам че си адекватен)
А за да се преправии нечии чужд труд по въпроса се изисква познаването му в доста сериозни подробности което е доста тежичка задача даже за мен де се имам за средно ниво програмист ....
Но така е .... "морето е до колене за който не го е виждал".....
Марк Тулий:
А така, да си дойдем на думата. ;D
1. Разглеждаме движението на цената като работа, извършена от сили действащи върху частица. По извършената работа в близката история калкулираме какви сили - посока и интензитет - са действали, за да се случи това, което виждаме на графиката.
2. На база измерените по този начин сили, действали в различни точки цена/време върху графиката калкулираме поле, от което произхождат те или конкретни стойности на произход на тези сили. Т.е. началните точки на векторите, които съответстват на силите. Силите може би ще съответстват на разликата в обеми купува/продава, а началните точки скупчване на отложени поръчки.
3. Обобщаваме всичките тия точки в някаква сравнително непрекъсната функция
4. Изчисляваме очаквано въздействие на намереното поле/точки на гравитация върху цената в непосредственото бъдеще - т.е. търсим условия за вход.
5. Преизчисляваме функцията за всеки нов бар и отчитаме посока на промяна - ако условията от входа се променят не в наша полза затваряме позицията.
Програмирането е по-малкият проблем, основният са формулите, които биха могли да се приложат и мерните единици.
Формулите предполагам ще бъдат за сила, маса, работа, гравитация, поле, но може би и други.
Мерните единици би трябвало да са производни на лот, пип и секунда, но може и нещо друго да излезе.
montanar:
Общо взето локумджииски изпълнения :)
Сърби нещо ма какво и как да го почешем ......
Тулий за теб това ако е алгоритам за мен са бла бла.
Както и предполагах ..........
За познаване на материята изобщо не коментирам ......
Марк Тулий:
Не е алгоритъм - това е вярно. Само най-общата посока на логиката.
Когато се приложат формули към него и се уточнят елементите и мерните единици ще стане алгоритъм. Това е и целта на темата, написана още в първия пост.
Познанията ми в материята (физика) са почти никакви, това също го споменах нееднократно. Това е и причината да разказвам идеята във форум, потребителите на който се предполага да имат много повече знания в тази област.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия