Справочници, схемотехника, теория > Математика

Математично-физичен модел на финансовите пазари

<< < (14/25) > >>

tobo1:
Юлияне, едва ли трите профила те маскират по някакъв начин, колкото и да си внимателен. Веднага се вижда че са от едно и също място.
Общо взето Гугъл индексира всичко и само с няколко влизания в интернет могат да съставят "портрет" на всеки. По кое време на денонощието влизаш, какво разглеждаш, какво си търсил - даже само това е достатъчно да ти определят с голяма точност възраст, заетост, социален статус и сума ти други неща за които даже няма да се сетим и да предположим.

За рулетката - методът на ЕДМ е валиден, но и аз съм чувал, че има ограничения за броя залагания.
Само някой да не се подлъже да играе онлайн - там се следи от хора и съм виждал с очите си как излиза 17 пъти поред червено (примерно), смятайте колко ще се е увеличил залога ако сте почнали с 1 стотинка.

juliang:

--- Цитат на: ndm в Ноември 18, 2019, 04:48:04 pm --- juliang, недей така, изказваш СЕ неподготвен. От трите профила винаги СЕ следи средния. И в зависимост от това какво показва, СЕ взема и съответното решение за действие.

--- Край на цитат ---
Кой е "средния" ми е интресно... Единия се интересува от вицове, втория - от голи мадами, третия - от рИкия и политика ... :)

--- Цитат на: tobo1 в Ноември 18, 2019, 06:36:13 pm ---Юлияне, едва ли трите профила те маскират по някакъв начин, колкото и да си внимателен. Веднага се вижда че са от едно и също място.
Общо взето Гугъл индексира всичко и само с няколко влизания в интернет могат да съставят "портрет" на всеки. По кое време на денонощието влизаш, какво разглеждаш, какво си търсил - даже само това е достатъчно да ти определят с голяма точност възраст, заетост, социален статус и сума ти други неща за които даже няма да се сетим и да предположим.

--- Край на цитат ---

Да, но Тулий не е Гугъл - просто към него никой не се обръша, за да може да засича нещо. Статистика може да води получателя, но не и някой външен (освен ако не хакнеш Гугъл :) ). Същото се отнася и за Фейсбук. Ти просто не можеш да попиташ "Абе от кое ИП е написан тоя пост?". Ако можеше, Фейсбук и Гугъл нямаше да са толкова богати ;)

--- Цитат на: tobo1 в Ноември 18, 2019, 06:36:13 pm ---За рулетката - методът на ЕДМ е валиден, но и аз съм чувал, че има ограничения за броя залагания.
Само някой да не се подлъже да играе онлайн - там се следи от хора и съм виждал с очите си как излиза 17 пъти поред червено (примерно), смятайте колко ще се е увеличил залога ако сте почнали с 1 стотинка.

--- Край на цитат ---
Затова и има ограничение в минималния и максималния залог на една маса. Примерно максималния е 50 пъти минималния - 10 лева и 500 лева. Това позволява при само 6 поредни "червени" (2 ^ 6 = 64) да си "на червено" :) Като сложиш в сметката и нулата и ... си много назад при такъв начин на залагане.

juliang:

--- Цитат на: van в Ноември 19, 2019, 12:41:34 am ---... и колкото и да е странно алекса всъщност са хора на които им се плаща да действат от името на алекса която реално не е повече от една експертна система с разклонени дървовидни IF-Then-Else и CaseIF конструкции но зад това стоят хора и то не малко да анализират говор и други такива своеобразни задачи както да купят самолетни билети за нам къде си или да ви резервират ресторант.

--- Край на цитат ---

Да, има и хора, но те са много по-малко отколкото го описваш. Реално огромна част от работата я вършат самите потребители, макар че не го осъзнават. Когато един потребител 2-3 пъти се опита да изговори нещо, телефона не го разбере и потребителя ядосан го напише от клавиатурата, всичко това се предава във сървърите и там се записва че "ей-това изговореното всъщност е ето това"... По същия начин стои въпроса и с превода.
А за иф-елс конструкциите ... доста отдавна дори и по-елементарните езици а програмиране предлагат на програмиста структури от типа на "речник", "двоично дърво", "хешсет".... структури които имат огромна производителност и практически неограниени възможности за подреждане и търсене на данни в тях. Да не говорим за базите данни - дори класическия MS SQL Server е нещо наистина сериозно.

Марк Тулий:

--- Цитат на: van в Ноември 18, 2019, 02:37:04 pm ---Ако искате това дето го казахте частица движеща се в среда с променливо съпротивление на зони може да се емулира на програмата https://www.ansys.com/products/electronics/ansys-maxwell ANSYS MAXWELL специален софтуер за симулация по теоремата на Максуел електродинамичната теория.

--- Край на цитат ---

Нещо такова имам предвид, наистина. Поредицата от тикове да представлява движението на частицата.
Може би не точно такъв софтуер, по-скоро адаптиране на уравненията в MQL5 или поне C/C++ библиотека.
Да изчислим полета/сили от близката ценова история на първо време. А после възможно бъдещо движение спрямо изчислените сили, полета и точки и каквото друго сме намерили.

А собствени бутони вече имам няколко.  ;D  Не са търгуващи алгоритми обаче, само подреждат графиките (4 броя на ФХД монитор) и още две-три функции.

juliang:

--- Цитат на: van в Ноември 19, 2019, 10:36:59 am ---ето дори един брокер не може да пише програми а му трябва автоматизация на работното място с цел повишаване на ефективността на работата си и намаляване на ръчния труд и човешкия фактор.

--- Край на цитат ---
Програмата написана от брокера ще е точно толкова сполучлива колкото играта на фондовите борси на един програмист... Т.е.... "всеки да си знае неговата кочинка"...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия