Справочници, схемотехника, теория > Математика

Математично-физичен модел на финансовите пазари

<< < (9/25) > >>

Радико:
Ами зависи от хората, на кой кое повече му се отдава. На мен по ми иде отвътре да правя СЕ. На други това им е по на сърце и биха могли да имат успех точно в такова начинание. Ако някой се заеме бих се включил да помогна с каквото мога, но съм наясно, че призванието ми е друго.

juliang:
Ако и софтуера за математическо моделиране на пазарите е толкова работещ колкото устройствата за СЕ... работата е ясна :)

Марк Тулий:

--- Цитат на: montanar в Ноември 16, 2019, 11:56:33 pm ---но какво се крие зат търсенето и предлагането?

--- Край на цитат ---

Това не ни касае, не излизаме извън графиката.
Трябва да калкулираме какви сили са подействали на цената, за да извърши дадено движение все едно цената е частица, а нарисуваните барове са извършена работа.
Крайният вариант (или поне завършен етап) трябва да изглежда като релефна карта, където стойностите, около които се движи цената (подкрепи и съпротиви?) са изобразени с различен цвят.
Приложеният файл е първоначален вариант на скрипт, който може да изобрази функция с две неизвестни по такъв начин върху графиката. Тестовата функция е линейна - 1+Х+2*У.

ndm:

--- Цитат на: montanar в Ноември 17, 2019, 10:45:38 am ---Губещите са над 97% от участниците. :) (да не кажа повече)
И малки и големи има.

--- Край на цитат ---
Знае Тулия, че в мазето СЕ спотайва един мистър от 3-те% и затова е дошъл на гости. Но мистъра не е случаен,  не СЕ хваща той така лесно на тази кука…..

Марк Тулий:

--- Цитат на: ndm в Ноември 17, 2019, 03:47:42 pm ---един мистър от 3-те%

--- Край на цитат ---

Кой той? Да му прочета постовете поне възможно ли е?

Радико, процесорът на евтин лаптоп произведен през последните 5 години може да извършва над 2 милиарда операции в секунда, среден клас над 5. Ако не е достатъчно можем да добавим и видеокарта, която да извърши още 50.   ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия