Справочници, схемотехника, теория > Математика

Математично-физичен модел на финансовите пазари

<< < (23/25) > >>

VITAN:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Декември 30, 2020, 12:59:03 am ---(като няма смисъл да говорим за неофициалния който е 7х повече).
--- Край на цитат ---
А защо няма смисъл да говорим?
Не си ли чувал: малка лъжа, лъжа, голяма лъжа, статистика...

Аа, задлъжнялостта на отделните щати, общини, градове и фирми?
И за тях ли?
Те в картинката ли са, или са извън нея?

epwpixieq-1:

--- Цитат на: VITAN в Декември 30, 2020, 11:02:14 am ---А защо няма смисъл да говорим?
Не си ли чувал: малка лъжа, лъжа, голяма лъжа, статистика...

--- Край на цитат ---
Няма нищо общо със "лъжата", но принципно за статистиата съм съгласен, напълно съм сигурен че преди да го прочетете това изобщо сте нямали и престава за тази информация.

Няма смисъл да се говори за това понеже преди това изложените числа са достатъчно големи за разумни хора да започнат най-малко да се замислят и да започнат да променят поведението си. При положение че не се замислят и не започнат да осъзнават проблема, а само гледат числата, нали разбирате, че изобщо няма смисъл да се говори, понеже проблема е в зависимостта, а дали дълга е 30 или 210 трилиона няма голямо значение.

Между другото подобно е положението и в Гърция, и като цяло в Западна Европа. Нали не си мислите че ЕЦБ купува дълга на отделните страни (който явно никой друг не го иска), защото е добра инвестиция. Купува го по задължение, понеже при положение че не го прави, лихвите във тези европейски щати ( Гърция, Италия, Испания, Франция, та даже и в Германия) ще скочат с пъти (от сегашното ниво) и тогава масите ще разберат че постоянно са били лъгани понеже лесните пари (заемни пари които няма да се връщат или още пари без материално покритие) ще се изпарят и разклащането на самата система ще изисква драстична промяна за оценяване на стойностите в икономическата система.

svetlio760:
Тва ми е сложно само да го чета, така, че ще оценя някой с думи прости да ми обясни защо САЩ да не продължи да си печата хартийки както до сега и да си живеем нормално, ами тряяше да измисля корони, морони, л@йн@...!!!!?

Аtos:
Защото, Светльо, походът под мотото "Права на човека", поведен в световен мащаб, като камуфлаж за други цели, взе, че набра голяма сила!
Та...тези права трябва маалко да се ограничат, за да може хората да са по-контролируеми, а правителствата да имат още един инструмент за ограничаването им!
Опитаха с кулите на времето да развържат ръцете на правителството в САЩ, че да може да прави каквото си иска (всеки неудобен можеше да бъде обявен за "заплаха за националната сигурност"). Донякъде успяха, но това не стигна - нужни бяха мерки в световен мащаб, това е.

juliang:
https://youtu.be/DdpVzzXWOTA

Как можеш да вемеш назаем 130% от акциите на компанията за да ги пуснеш "на късо" и... и "к'во прайм с'я" като дойде време акциите реално да се купят, за да се върнат?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия