Форум > Препратки, сайтове, източници
Видеоклипове с полезно съдържание
Радико:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Октомври 14, 2019, 08:34:36 am ---Радико, я кажи в прав текст, вярваш ли на обясненията на Тиртха?
--- Край на цитат ---
Във съвсем прав текст:
За първи път сега от теб научавам за човек с такова име.
Попитах чичко Гугъл и ми показа двама с такова име единият бил някакъв йогииски гуру другият бил направил антигравитационно устройство. Гледам, че има и клипове, но въобще съм в неведение както за единия така и за другия.
Михаил Кузмов:
Андрей Тиртха от начален пост, ако не се лъжа??!
технократ:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Октомври 14, 2019, 08:57:04 pm ---технокрантий, изключително достоверен източник на информация извади ;D Неподписан документ публикуван на сървъра на института по архитектура ;D Какво общо има архитектурата и физиката - знаеш ли изобщо? Можеш ли да отговориш и защо този документ не е подписан от автора, да видим кой е той? Да не би да се срамува от написаното? И ти като някои други колеги (между другото много по интелигентни от тебе) цопваш разни неща на принципа копи/пейс без изобщо да разбираш смисъла зад тях.
За тебе реално е само онова под корема на магарето ;D. Но магнитната стрелка и частиците на слънчевият вятър много добре се ориентират по онези "условни" магнитни силови линии. Ти ще можеш ли да дадеш насрещни факти потвърждаващи твоята теза? Дай да видим на тебе дали ти е ясна материята, че ми стана много интересно.
Между другото опита на Тирхта само потвърждава консервативността на магнитното поле. За да върнеш системата обратно в изходно състояние ти трябва да вложиш енергия. Но няма нищо при тебе липсата на знания е хронична.
--- Край на цитат ---
Смотаняк, дотегна ми да ти слушам глупостите, никакви магнитни силови линии не съществуват, документа си е документ и не знам за произхода му но пише каквото пише и в учебниците по физика, магнитното поле може и да не е консервативно, защото се вижда черно на бяло как полето на магнита се усилва като допреш масивен феромагнитик до него, това и магарето ще го разбере, върви при него да те научи на разум, ама за това трябва да те качи на онаята му работа и така да го яздиш докато ти се разшири алката, та белким проумееш за магнита ;D
технократ:
--- Цитат ---На кратко, ако вземем различни затворени траектории през това поле (интеграл на затворен контур) извършената работа ще е нула, и точно защото магнитното поле се затваря ( закривява), от единия към другия плюс, така да се каже, можете да си представите как, различните пътища ще дадат различни интегрални резултати.
--- Край на цитат ---
epwpixieq-1
Това че условните силови магнитни линии на магнитното поле са затворени, означава само едно че няма магнитни заряди, и не обяснява дали дадено поле е консервативно или не. Неконсервативно поле е такова поле, в което потенциалът му не зависи от крайната и началната точка на траекторията на пробно тяло поставено в него. Такова поле не е статично във времето и пространството. Същото поле на магнита, става нестатично във времето и пространството, когато към него се поднесе масивен феромагнетик.
Михаил Кузмов:
Уважаеми колеги! Очевидно така самонареченият потребител технократ, няма средства да си купи магнит и пружинка, също и дребни спомагателни маТрияли, предлагам: да съберем волни пожертвования, за да може да репликира опита, и усети някои подробности!
Понеже се съмнявам в успеха на начинанието, аз се включвам само с 0.05 лв. Умолявам ви, бъдете по щедри, за да останат пари които да пренасочи към изучаване на магретата. Също очевидно интересна област за него, особено висящото под корема!
Надявам се при повишаване на тези знания, да започне да разбира и написаното в книгите по правилно!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия