Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
ЕФИР
MTM:
Разбира се, че има Ефир,,по спомен, става въпрос за йоносферата. Даже Тесла и Айнщайн са били в спор има ли го или не.
montanar:
Виж тук с МТМ съм напълно съгласен - ионосферата спокойно може да се приеме за ефир - и атмосферата като цяло.
Даже мисля че в това е била същността на идеята.
montanar:
Замислих се нещо.....
Мен ми се вижда доста логично самото мислене на хората и учените по-конкретно през това време да са мислели през призмата за ефир вълни и прочее мироглед - осъзнаването на космоса не е било на такова ниво каквото е сега.
Още повече че самата йонизация на атмосферата е енергия сама по себеси - логично е да са заключавали че това е повсемесно ...... И са имали пълното право на това ...... като изтреска мълнията и ти замирише на озон та чак ти се до.....
Е как няма да кажеш че всичко около нас е енергия. (не казвам че не е но не и на това ниво на което те са го разбирали)
Трудно е един ум поставен в едни рамки да мисли извън тях. А рамки е имало - не говорим за сегашно време все пак. (а и сега ги има тия рамки но на по-далечно ниво).
ventsy74:
--- Цитат на: montanar в Септември 10, 2019, 10:43:57 pm ---Замислих се нещо.....
Хмм, че ти можеш ли го туй нящо?
--- Край на цитат ---
Радико:
--- Цитат --- Трудно е един ум поставен в едни рамки да мисли извън тях
--- Край на цитат ---
Я виж ти. Това го разбра след като се погледна в огледалото ли?
--- Цитат --- А рамки е имало - не говорим за сегашно време все пак. (а и сега ги има тия рамки но на по-далечно ниво).
--- Край на цитат ---
Да прав си във астрономията са на много далечно ниво даже разстояние. Но във физиката изобщо не е така там рамката те ограничава до една ръка разстояние. Не можеш да разсъждаваш за нищо което не можеш да пипнеш. Добре, че все пак има и хора които не се съобразяваме с тези рамки, че иначе още да сме на ниво 1895та година. Във същност някой хора сте си още там па се и опитвате да дръпнете и другите о най нагло заявявате, че сте били двигателя на прогреса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия