Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

ЕФИР

(1/6) > >>

montanar:
Та какво е това нещо ефир колеги?
Тук всички явно знаят какво е само аз горикият не знам.
Моля някой да обясни ясно структурирано и обосновано.
// пожелах от няколко колеги да форумлират стегнато и обосновано каква е същността на туй нещо но така и никой не се нае да го направи. За това отварям тази тема.//

juliang:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D0%B8%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%8A%D0%BD-%D0%9C%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%B8

технократ:

--- Цитат на: juliang в Септември 09, 2019, 06:15:47 pm ---https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D0%B8%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%8A%D0%BD-%D0%9C%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%B8

--- Край на цитат ---
Юлиане не ми цитирай некоректният опит на ММ , обяснил съм защо не дава резултат в полза на ефира, ама който чете като дявола евангилието, какво са му виновни за неразбирането. ;D

dmitarp:
montanar приеми го като част от аксиоматиката на физиката на относителността. Има два вида аксиоматики, едната е класическата, коя твърди че ефир съществува и няма нужда да се доказва това твърдение. Вземайки под внимание това Поанкаре пръв доказва, че скоростта на светлината е крайна и е константа, по този начин полага основите за съвременното разбиране на относителността. Втората аксиоматика е на Айнщайн, той постулира, че скоростта на светлината е крайна и е константа, оттук и отпада задължението това да се доказва и съвсем естествено отпада необходимостта от използването на ефира като понятие и по много лесен начин достига до изводите на Поанкаре и ги доразвива с много проста математика. Така, че ефира е въпрос на аксиома, или приемаш, че съществува ефир и доказваш, че скоростта на светлината е крайна и константа, или приемаш за аксиома, че скоростта на светлината е крайна и константа и не ти трябва ефир. Забележи исторически Айнщайн не оспорва съществуването на ефира, той просто по един много елегантен начин го заобикаля и го прави ненужен за по нататъшните изводи на физиката на относителността. 

Радико:

--- Цитат на: montanar в Септември 09, 2019, 05:46:09 pm ---Та какво е това нещо ефир колеги?
Тук всички явно знаят какво е само аз горикият не знам.
Моля някой да обясни ясно структурирано и обосновано.
// пожелах от няколко колеги да форумлират стегнато и обосновано каква е същността на туй нещо но така и никой не се нае да го направи. За това отварям тази тема.//

--- Край на цитат ---
Та какво е това нещо Мона Лиза колеги слепци?  Какъв е тоя Леонардо Давинчи, бил я нарисувал със какво със цигулка ли със виолончело ли?
Тука някакъв идиот разправя, че с четка я бил нарисувал. Аз съм пипал обаче четка и ви гарантирам, че с четка никакъв звук не може да се нарисува. Ей това си ти монтанар.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия