Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Фотон, Квант, Гъска

<< < (15/33) > >>

технократ:

--- Цитат на: montanar в Септември 09, 2019, 10:29:02 am ---Според мен енергията която се подава към предаватела се отделя по някой начн  -  в случая радио вълни (изключаем загубите)
Тък като металите имат голям брой електрони във структурата си + голям брой свободни такива изобщо не трябва много енергия за тия квантови електронни скокове. Да не кажа че ти си се случват планомерно а не се предизвикват - и тогава обикновено излъчват разликата. Освен това самото магнитно поле около антената във атмосфера когато е може да ражда радио вълна от самата атмосфера. (обикновено това е вредно както и така любимата на СЕтаджиите ЕЛ дъга.)
Не ми се търси а и на дали лесно може да се намери точния разчиет как точно се излъчва радио вълна от проводник а да го смятам подробно нямам достатъчно знания. Но самата фактология че това работи и радио вълна се излъчва и за това нещо е нужна антена (материя) е достатъчно показателен и по него може да се съди кое ражда радио вълната.

Технократ специално за тебе повтарямИ Юлиян и аз казахме много пъти - това е материя която се опитваме да изразяваме с прости човешки понятия и за това често не се връзват нещата. И да се хващаш за думите ми колкото да се намираш в приказка не е особено ползотворно. - по-горе го обяснявахме и по-сложно - Що избра да се хванш точно за това при условие че ясно написах колко е опростено и затъпено обяснено.
И прочете ли изобщо последното кратно изречениице?!?!?!Що кварките са двойка оставям сам да се сетиш.

--- Край на цитат ---

Монтанар не може да се обясни нищо същественно с твоят стил на дебат, сложна материя, нямаща аналог в света, ми то призраците и баби яги също могат да са сложни без аналог в света ;D ти не обясни как вълна с дължина на вълната в километри се състои от фотони, хайде обясни от позициите на КМ а само циклиш, обясни нещо смисленно а не да се оправдаваш с баба яга и 7 джужета ;D как излъчват радио вълна атомите на антена, какви фотони съдържа Вълната на шуман Май твоята прехвалена КМ издиша ;D

montanar:
технократ Тия градски легенди си ги чети ти - не виждам какво общо имат с конкретната тема.
Дължините на вълните нямат никакво значение в рамките на фотона. метър или нанометър си е все тая.

dmitarp:
Квантовата механика си е на място, дава обяснениея на много явления на микрониво, а също така предвижда възможността за направата на лазер, което показва че всички положения в квантовата механика са си на място. За мен е глупаво да се наричат частици разни отрязаци от вълна, за математиката на проблема, вероятно е по удобно, така както една ракета например се възприема като точка, и смяташ нейната трактория, но ракетата си е ракета а не точка, така и тези отрязъци от вълни може да се приемат за частици (точки), при което изчисленията са по-лесни а уравненията по-опростени.

montanar:
dmitarp тия точки (фотони кванти гъски) просто ги има и в тях е затворена енергията. Смяам че достатъчно пъти е доказано вече.
Другия момент е че нищото не може да пренася нещо. Просто няма причинноследственост.
За това твърдя че фотона не е елементарна вълна състояща се от нищо и нищо друго. Той е нещо материално с запасена енергия в него самото. Дали ще са двойка кварки или фотон-антифотон. или гъски това никой още не е определил с точност но определено не е нищо.
Това е основната теза която защищавам.
Ние живеем в барионен мир - ако има нещо извън него до сега поне не сме го установили недвусмислено. Визирам ефир кефир и прочее зелени поляни. Дори да го приемем че го има това по никой начин не ни касае пряко. Най малкото защото такова нещо е съизмеримо с вяра в бог и подобни. Тоест без реално измерение формулировка и обоснование то просто го няма.
Тоест за индианците ток не е имало - но виж сед време бил открит и т.н. - но индианеца си го е нямало.
Може да съм същите тия индианци в момента - кой знае..... но сме тук и сега - а в какво вярваме е едно а с какво разполагаме реално е нещо съвсем дрго.

технократ:

--- Цитат на: montanar в Септември 09, 2019, 11:06:23 am ---dmitarp тия точки (фотони кванти гъски) просто ги има и в тях е затворена енергията. Смяам че достатъчно пъти е доказано вече.
Другия момент е че нищото не може да пренася нещо. Просто няма причинноследственост.
За това твърдя че фотона не е елементарна вълна състояща се от нищо и нищо друго. Той е нещо материално с запасена енергия в него самото. Дали ще са двойка кварки или фотон-антифотон. или гъски това никой още не е определил с точност но определено не е нищо.
Това е основната теза която защищавам.
Ние живеем в барионен мир - ако има нещо извън него до сега поне не сме го установили недвусмислено. Визирам ефир кефир и прочее зелени поляни. Дори да го приемем че го има това по никой начин не ни касае пряко. Най малкото защото такова нещо е съизмеримо с вяра в бог и подобни. Тоест без реално измерение формулировка и обоснование то просто го няма.
Тоест за индианците ток не е имало - но виж сед време бил открит и т.н. - но индианеца си го е нямало.
Може да съм същите тия индианци в момента - кой знае..... но сме тук и сега - а в какво вярваме е едно а с какво разполагаме реално е нещо съвсем дрго.

--- Край на цитат ---

Пак казвам не можеш по никакъв начин да се обосновеш и вече караш на мантри. Ми не става така, или се обоснови що е то фотон или си затваряй плювалника. И пак никакъв отговор на питането Как се излъчват фотони от антена с дължини на вълните, над метър че и километри каквато вълна е шумановата Мантри мантросва и премантосва наш Монтанарчо ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия