Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Фотон, Квант, Гъска

<< < (27/33) > >>

montanar:
Та бе поставен въпросът колко водород има във квадратен метър да речем на разстояние 1 000 000 000 св/г (милиард)
Попресметнах го и излиза че е:
По мой данни които добих излиза че във кубически метър открит космос има около 2-3 атома водород (има и други неща но те не касят сметката)
И така

--- Цитат ---атом водорода имеет массу около 1,67по10−24
--- Край на цитат ---
На който са му мътни степените това значи 0.00000000000000000000000167гр.
Пресмятаме че във квадратен метър дълъг километър има 3 000 000 атома водород или 0.00000000000000000501 грама водород.
Във една светлинна годинка има 9 460 800 000 000 км
или 0.000047398608 грама водород

За справка при земното атмосферно налягане чист водород в един кубик е 0,0899 гр/м3
Което е еквивалент на 1896 светлинни години.

И така във квадратен метър на милиард светлинни години има 47398 грама водород.
Според мен не е никакъв проблем да се гледа през тия 47кила водород щото за капак той е и доооооста прозрачен  :)

От което следва че тъпизми от вида "има толко много водород и не знам си какво в космоса че светлината ш се поглъшта" са меко казано следствие на слаба грамотност и липса на мислене.

// за информация само - ако втечним атмосферата на земята ще се образува около 10 метра воден стълб и то не от водород а от доста по-слабо прозрачни газове //

montanar:
На някой може да му се стори невярна сметката но си има причина да е така  :P

Bat_Vanko:
montanar-e нямам намерение да ти проверявам сметките, но съвсем на грубо и земната атмосфера има същото количество газ. И тя е доооооста прозрачна та чак синее. Но това се отнася за видимата материя, а спора беше за невидимата (тъмната материя или етера). Според науката тя е към 20 пъти повече, но докато нормалната е съсредоточена основно във звездите то тъмната е в междузвездното пространство. Което означава че там тя ще е десетки до стотици хиляди пъти повече от водорода. Е предполагам че ти имаш една дамаджана с тъмна материя в мазето и си изучил всички нейни свойства и сега със сигурност можеш да твърдиш че при взаимодействието си с нея светлината не губи част от своята енергия.

montanar:
Цитирам твой въпрос на който отговорих.

--- Цитат ---А колко атома водород ще има стълб направен от кубчета по 1 м3 но с дължина 13 млрд светлинни години. Я сметни да видим дали няма да излезне плътност по голяма от  ядрото на слънцето. Имаш навика да манипулираш данните само и само да докажеш твоята теза, ама няма да те оставя да лъжеш колегите с този си цирк.
--- Край на цитат ---
Даже доста съм завишил входящите стойности и отново сметката излиза.
// Ако трябва да съм точен задал съм 1000 пъти по-плътна среда :) //

Bat_Vanko:

--- Цитат на: montanar в Септември 28, 2019, 07:24:25 pm ---Цитирам твой въпрос на който отговорих.Даже доста съм завишил входящите стойности и отново сметката излиза.
// Ако трябва да съм точен задал съм 1000 пъти по-плътна среда :) //

--- Край на цитат ---
montanar-e от къде си сигурен че сметките ТИ са завишени, само по измерванията на водорода в Слънчевата система ли? Тука има гравитация породена от Слънцето и планетите. Гравитация която "изсмуква" всички атоми и частици към най близкият голям обект. Но в междугалактическата среда не е така. Разстоянието между галактиките е милиони светлинни години. Гравитацията е изключително слаба и насочена в различни посоки, което означава че плътността на водорода (и не само) ще бъде значително по голяма от местата с големи гравитационни обекти.
Но пак да повторя: спора беше за влиянието на тъмната материя (етера) върху движението на светлината. И по скоро за загубата на енергия на фотона.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия