Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Фотон, Квант, Гъска

<< < (28/33) > >>

montanar:
Има как да се мери достатъчно точно колко и какъв газ има в всякакво пространство така че съм достатъчно сигурен - а който не е си е негова работа.

А това грам не се връзва логически.

--- Цитат ---Гравитацията е изключително слаба и насочена в различни посоки, което означава че плътността на водорода (и не само) ще бъде значително по голяма от местата с големи гравитационни обекти.
--- Край на цитат ---
Обяснявам:
Гравитацията е изключително слаба точно поради нищожното количество материя в това пространство.
И освен това за кой ли път да повтарям че светлината в самата си същност не се влияе от гравитацията а от изкривяването на пространството в следствие на струпването на маса.
А съм задал 1000 пъти по-голяма плътност не зарад нееднородността на космоса която е неизбежна при такива разстояния.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: montanar в Септември 28, 2019, 09:18:18 pm ---Има как да се мери достатъчно точно колко и какъв газ има в всякакво пространство така че съм достатъчно сигурен - а който не е си е негова работа.

--- Край на цитат ---
Хайде дай да видим как точно се мери и дали не участва онази спорна компонента наречена междузвездно пространство (разстояние, състав). Много ми е интересно дали си нацелил правилният клип за това този път?

--- Цитат на: montanar в Септември 28, 2019, 09:18:18 pm ---И освен това за кой ли път да повтарям че светлината в самата си същност не се влияе от гравитацията а от изкривяването на пространството в следствие на струпването на маса.

--- Край на цитат ---
Добре да предположим че светлината не се влияе от гравитацията а от изкривеното пространство. Малко по напред ти дадох доказателство за обратното ама нейсе...Ами кое изкривява това пространство бре??? То е все едно ако покриеш главата си с вестник и аз ударя вестника с бухалка - дали ще те заболи по малко.
Според тази теория, която ти защитаваш, материята след големият взрив е била равномерно разпределена (с много малки разлики) и доказателство за това е равномерното разпределение на реликтовото излъчване. Материята в галактиките се е концентрирала в звездите а какво е станало с материята намираща се в пространството между тези галактики - къде е отишла тя? Само да ти припомня че галактиките са с размери няколко стотици хиляди светлинни години а разстоянията между тях са десетки милиони светлинни години. Пак ли твърдиш че там количеството материя е нищожно и спрямо кой обект е нищожно.

Радико:
Под това, че гравитацията изкривява самото пространство Момтанар има в предвид, че изкривява етерното пространство но не може и сам да осъзнае какво твърди ;)

montanar:
Тъй като първият ти въпрос съдържа лична нападка няма да дам отговор на него (не че нямам)

Относно втория.
Масата поражда гравитацията и изкривяването на пространството.
Гравитацията влияе върху барионната материя много по-силно отколкото върху другите материи.
За това и барионната материя се струпва в космически тела за което голяма заслуга имат разните магнитни и ядрени взаимодействия.
Относно механиката на тъмната материя във пространството все още няма достатъчно данни за да се строят достоверни хипотези и теории какво как и защо.
Моето мнение е че нееднородноста на вселената се е формирала в следствие на появяването на самата барионна материя от кварковата плазма а останалото е тъмна материя която не е прореагирала при големия банг.
И си е останала в това гранчно състояние разпределена сравнително равномверно в пространството. А тъй като сабо взаимодейства сама с себеси и бариониката е само гравитационен баласт.

Радико - не ми вкарвай думи в устата. Кажи си го като собствено мнение!!!!!

svetlio760:
Абре, като се позагледате в това гласуване как пред последния отговор е станал по- дълъг от другите, не забелязвате ли тенденцията към идея за тема оплождане? Нещо като статистиката на отговорите опложда светлината от коментарите..... Или обратно! Може би щото светлината е мъжки символ! ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия