Начало > Новини от света на технологиите

LENR

<< < (10/14) > >>

RUS:
 Колега epwpixieq-1 идеята за високоволтова електролиза тип LENR е описана като експериментални резултати в сайта на Naudin в посочен линк.
За мен този подход е лесно осъществим технически погледнато.
 Препоръчтелно е стъкления съд да отдава топлина на по-голям обем вода защото има риск от счупване на стъкления съд.
 Препоръчително е да се ползват един тип електроди като анод и катод за да няма неизвестни в уравнението.
Някакъв метален съд като анод или катод в голяма степен е възможно да се окаже неизвестна променлива.
Да се внимава да няма допир с отработилите електроди защото е възможно наличието на силно токсични метали и съединения.
Като цяло може да се продължат експериментите с други комбинации на електроди,напрежения и електролити.

Радико:
RUS
Благодаря за документа, но там няма отговор на въпроса как от стабилния изотоп на никела (те са два де, с масово число 58 и 60), та как ще се получи стабилен изотоп на мед с масово число 63. Сметката излиза само ако реакцията е между никел60 и тритий3. Тритият обаче е изключително рядък, даже липсващ на земята. Всичко друго ще бъде много нестабилно, сиреч страшно радиоактивно а и Пархомов и Роси твърдят, че няма никаква радиация и процеса е напълно безопасен. Имаме две напълно противоречащи си твърдения, тоест едното не е вярно. Факта, че и двамата не са умрели още от лъчева болест ме навежда на мисълта, че по скоро първото не е вярно.

sbk1:
 Джонатан Тенненбаум, който според информацията в статията е бившият редактор на списание FUSION, консултант по икономика, наука и технологии с докторска степен по математика от Калифорнийския университет.

https://www.asiatimes.com/2019/11/article/cold-fusion-1-a-potential-energy-gamechanger/

Той заключава:

За щастие, след близо 30 години усилия, беше постигнат голям напредък в определянето на необходимите условия за настъпване на студен синтез и създаването на технологична база за бъдещи търговски приложения.

Според мен съществуването и възпроизводимостта на студения синтез (или по-общо казано LENR) вече са установени извън всякакво разумно съмнение. Тук искам да кажа по-точно: ядрените реакции, генериращи значителни количества топлина, реализируеми в лабораторен мащаб при умерени температури в определени твърдотелни материали, имплантирани до висока плътност с деутерий или водород; и отделяйки най-много незначително количество радиация.

ELPUNTO:
На 23 ноември 2019 г.  A. Rossi прави кратко, емоционално изявление.
Ето част от изявлението в превод от руски език.

Уважаеми читатели на JoNP   
Ние постигнахме !
Самоподдържащ постоянен режим с генериране на силен избитъчен ток,
режим който генерира повече избитъчен ток, отколкото топлина!
Това е революция!
Ние нищо не сме изменили, ние просто открихме енергия, която до сега не сме използвали.
Аз съм много изморен.
Независими наблюдатели ще направят контролно измерване, вероятно ще направим презентация.
Мисля, че направихме нещо, което ще предизвика революция.
. . . . . .

Изявлението е кратко и е в този дух.
A. Rossi твърди, че са постигнали режим на работа, при който реакторът E Cat генерира повече ток,
отколкото е необходим за работата му. Или казано просто постигнат е режим при който реакторът се
самозахранва.

Звучи много хубаво . . . за да е истина но A. Rossi твърди че е . . . .   8)

PyroVeso:
Да...
Всъщност LENR-идеята досега е единствената основателна СЕ-идея (ако не броим фотоволтаиците, черните варели на покрива и т.н..)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия