Начало > Новини от света на технологиите
LENR
mind:
--- Цитат на: RUS в Ноември 10, 2019, 11:11:35 am ---стил ''не е врат, ама шия е''
--- Край на цитат ---
Стил "Не е лъжа, ама измама е", 'айде , да речем заблуда.
Аз, с това прахче мога да повишава ефективността повече, без да влагам ел.ток
На литър вода, покачва температурата от 15oС - 70oС
PyroVeso:
Mind, пробвай и да го направиш и в алуминиев съд - не само ще вдигнеш температурата, но и водород ще изкараш, и то без електролиза изобщо!
Пък ако към литър чешмяна вода добавиш 3-4 супени лъжици амониева селитра и измериш температурата - ще останеш като гръмнат! Там явно за отрицателни енергии става въпрос...
Както се шегувахме навремето с колегите: "Ако в училище не учиш химия и физика, животът ти ще е изпълнен с чудеса и вълшебства!" (както се получава и при кадуцея, между другото...)
Радико:
Мисля, че публикуваното от RUS е нещо съвсем различно от това на Роси и Пархомов. Въобще не може да се прави аналогия и да се мерят с един аршин. Едното се случва при стаина температур за другото са необходими повече от хиляда градуса. Това, че авторите използват еднакво название не значи, че са еднакви процеси.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: RUS в Ноември 10, 2019, 11:11:35 am ---Тук ви представям друг материал в стил ''не е врат, ама шия е''
http://jlnlabs.online.fr/cfr/html/cfrdatas.htm
--- Край на цитат ---
RUS, благодаря за линка, напомнихте ми годините педи десетилетие когато следях Jlnlabs и съм запознат с работата на този независим, или по добре казано не-щатно-платен, изследовател. Това споменато, надявам се че виждате отново липсата на методологията на измерванията, като само се дава документация без да се показва цялостна система на замерванията. И както обикновено в референциите към страницата излиза нещо по-интересно.
Прилагам извадка от тази публикация където общо взето се обяснява анегдотен експеримент:
https://www.lenr-canr.org/acrobat/MizunoTnucleartra.pdf
като на стр. 2 четем:
--- Цитат ---I think the 36 liters of evaporated water constitute better scientific evidence than the most carefully calibrated high precision instrument could produce. This is first-principle proof of heat.
--- Край на цитат ---
За неразбиращите езика (въпреки че всеки може и сам да си го преведе ): "Мисля че 36 литра на изпарена вода са по-добро научно доказателство отколкото данните които могат да бъдат получени и от най-внимателно калибрирания високо прецизен инструмент. Това е фундаментален доказателствен принцип за за наличието на топлина".
Точно това което казах в няколко предишни коментара. Всички високо прецизни измервания са абсолютна загуба на време и винаги ще бъдат подлагани, и то с право на съмнения, и единственото което не може да бъде подложено на такива съмнения е точно такъв, съвсем елементарен начин за измерване на отделената топлина, посредством контролирано изпарение на вода.
--- Цитат на: mind в Ноември 10, 2019, 02:30:28 pm ---Аз, с това прахче мога да повишава ефективността повече, без да влагам ел.ток
На литър вода, покачва температурата от 15oС - 70oС
--- Край на цитат ---
mind, щом като толкова много енергия получавате вземете да сметнете колко J енергия ви излиза и сметнете колко парички сте дали за това прахче, и тогава си помислете пак дали цената на 1 BTU ( 1055 J ) или по агрегатно 1KWh, ще ви се вижда поносима. Понеже ще стане така, че дръвченцето което намирам просто като се разхождам на Витоша ( а и не само там просто трябва да си излеза от къщата), и си го вземам ( 3-4 кг ) може да отдаде с порядъци повече енергия отколкото това прахче за което вие трябва да дадете парички. Пък и не само това, като бонус, след отдаването на тази енергия, за мен остават минералите които дървото е извлякло от земята, и интегрирало в структурата си, и мога да си ги рециклирам като ги хвърля в градината си, вместо да давам парички за изкуствени наторители, които имат само малък процент от минералите съдържащи се в праха останал след горенето на това дръвченце.
mind:
--- Цитат на: PyroVeso в Ноември 10, 2019, 06:07:51 pm ---Пък ако към литър чешмяна вода добавиш 3-4 супени лъжици амониева селитра и измериш температурата - ще останеш като гръмнат! Там явно за отрицателни енергии става въпрос...
--- Край на цитат ---
Да, това го помня от времето, когато се занимавах със земеделие.
Наскоро лепих с едно лепило съдържащо цианоакрилат, и да ви кажа, също повишава сериозно температурата.
А зимата си измивам ръцете с прах за пране и после замярам децата със снежни топки :D
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 10, 2019, 08:03:10 pm ---....вземете да сметнете....
--- Край на цитат ---
Сметнал съм го колега, това беше посочено, като контра аргумент на статията, където също не се калкулират материалите за електролиза.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия