Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Поредният или нещо ново.

<< < (8/9) > >>

dmitarp:
Прикачвам файл от анализ на океанска вода, взета покрай бреговете на Южна Африка от Атлантическия океан, а също така и вода след обезсоляване с използване на обратна осмоза. Както се вижда анализа е направен от сертифицирана фирма и може да му се вярва.

montanar:
dmitarp още по-зле от моите данни .......  ;D
Ко ли ш каже "ендженеря" по то въпрос ми е интересно  ::)

Радико:
Пак ме четеш като дявола евангелието.
Дума не съм споменал за някакви мой способности камо ли за суперспособности.
Говоря за супернеспособности "на НЯКОИ колеги. Са ако ти се разпознаваш между тях извинявам се.
Пак повтарям обаче и в този пост изказваш необосновани твърдения.
Освен това случайно ли или умишлено този път пропусна магнезият в морската сол. И да те светна в кристализацията няма нищо тайно и сложно. Лисваш малко вода на слънчево място и чакаш да изсъхне.
Абе вземи се стегни стига си писал глупости. Нещата въобще не са така както ги описваш. Кое е икономически по изгодно:
Да превърнеш хиляда тона скала на фин прах за да изкараш три процента метал или да накараш слънцето да разложи хиляда тона вода. Да отбележа само, че втория процес може да се случва почти без участието на хора.

montanar:
Радико ае сме малко по-конкретни какво е кристализация и какво е дестилация ;)
Под кристализация аз разбирам

--- Цитат ---Кристализацията е фазов преход, процес на образуване на нова твърда фаза, отделяща се от разтвор на стопилка или пара
--- Край на цитат ---

А относно рентабилноста би ли си задал въпроса защо се мели скала а не се изпарява вода - или се имаш за по-умен от тия които го правят ?!?!?
Ако е нужно ш обсня що се предпочитат скалите вместо водата ;)

// иии колко е магнезият в морската сол би ли ни светнал? //

Радико:
Иии продължаваш да се правиш на ударен. При всяка дестилация имаме кристализация на остатъчния продукт дори и когато това е нежелателно и се вземат мерки за предотвратяването и.
Относно Рентабилността. Това е много разтеглива и непостоянна стойност.  И електромибилите и фотоволтаиците са нерентабилни, но производството им расте. А рентабилните автомобили... Вече се знае кога ще бъде произведен последният изключително рентабилен автомобил.
По аналогични причини тази технология ще намери място под слънцето. Убеден съм.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия