Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Къде да копаме..ННО

<< < (2/6) > >>

montanar:
Мммммм дааааа Фишер-Тропш - виж как знаеш де е заровено кучето :)
Трудничка работа ноооо що  пък не. (напълно истинско и работещо)

juliang:
А защо ти е метан? Водорода е значително по-чисто гориво. Метана и той като водорода се втечнява доста трудно, така че и обема за съхранението му ще е толкова сложен.

Радико:

--- Цитат на: juliang в Май 22, 2019, 08:53:17 pm ---А защо ти е метан? Водорода е значително по-чисто гориво. Метана и той като водорода се втечнява доста трудно, така че и обема за съхранението му ще е толкова сложен.

--- Край на цитат ---
Ами защото метан се съхранява безпроблемно във всяка достатъчно здрава бутилка докато за водорода такава бутилка е просто малко по ситна цедка. За това.
Montanar при този процес се тръгва от някакво твърдо гориво. Аз искам да използвам за суровина въглероден двуокис. И да не си помислиш, че имам като задна мисъл някаква свръхединичност. Имам в предвид нискоефективно, но дълговременно съхранение на енергия.

montanar:
Доколкото знам номера с тава с налягане и температура - но не знам колко е по силите на обикновен човек такава чудесия - преди време коментирахме подобно извръщение в една моя тема .... ма с тоя нов профил да я намеря .......

ето я - http://mazeto.net/index.php/topic,10799.0.html
треша е към 3та страница :)

Радико:
Определено не е по силите на обикновенния човек. За това и не съм се захванал с него, но няколко обикновенни човека вече не биха били обикновенно нещо, поне за този форум.
По читавите места различни от този форум на това му викат стартъп.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия