Форум > Филми, видео лекции
Моят свят.
juliang:
--- Цитат на: montanar в Май 29, 2019, 06:18:07 pm ---...Мен чисто технологично ми е много по-интересно как са се справили с масата на камъните отколкото как са ги рязали и напасвали и подобни. Щото тежестта им е огромна дори по днешните възможности.
--- Край на цитат ---
Не че тежестта е огромна, просто човечеството се отучи да мести такива големи тежести. Много по-лесно му е да си го отлее на място, или да си го сглоби. И икономически е по-ефективно.
Ако наистина се наложи мисля че за няколко години само ще е разработена технология и ще са измайсторени пособия, способни да преместват хиляди или десетки хиляди тона.
Радико:
Знаеш ли много хора наистина си нямат грам понятие от тези неща в това число влизат и авторите на клиповете. Мен обаче не ме слагай в това число. Имах сравнително добри познания по въпроса и преди да отида в Ливан. След това съм понаучил доста повече обаче. От учебници при това, не от клипове в тубата. Та така
mind:
--- Цитат на: Радико в Май 29, 2019, 01:22:33 pm --- Филца между камъните под въздействие на налягането и времето е претърпял метаморфоза "дифузно сливане или смесване на твърди тела. А степента на дуфъзия е много голяма аз не успях да изчовъркам камъче....
--- Край на цитат ---
Някъде 90-те, италианска фирма полагаха път от филц, който само се разстилаше и след това се минаваше с валяци неколкократно. За филца не знам подробности, но имаше зеленикав цвят. В началото се вдигаше малко пушек от автомобилите и хвърчаха камъчета, но към днешна дата предполагам, пак си трябва боркорона.
montanar:
Дано няма тук хора де вярват че Земя е плоска.
Но клипчето е може би с най съдържателните примери които могат да се дават за пример и да се набиват празните канчета на плоскоземците. полезно е и ще добави още аргументи в ваша полза.
https://youtu.be/K5KJp0CohX8
ndm:
montanar, да ти кажа една подскаска, не си сам в твоя свят, не останавливай СЕ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия