Форум > Филми, видео лекции

Моят свят.

<< < (9/80) > >>

svetlio760:
В никакъв случай благодатния огън не е лъжа!!! Проблема е в това, че е трудно да се изследва и да се намери научното му обяснение, ако има такова! С други думи ако е чудо, трябва това да се докаже недвусмислено, както се е случвало по болниците хиляди пъти с чудотворните изцерения!

montanar:
Баалбек.
https://www.youtube.com/watch?v=5r7cN0lF5eo

Радико:
Montanar
Какво точно разбра от този филм за Баалбек.
Аз честно да ти кажа не разбрах нищо

montanar:
Общо взето  че повечето загадки си имат напълно логично обяснение - говоря за чисто технологически моменти представени от обикновени хора с непревзето отношение и с правилен подход. Не ми се смята но да речем 100 или 200 тона ако трябва да се придвижат по равно не е нужно чак толкова енергия колко си мислят повечето хора. Нагледен пример са влаковите композиции  - ако се хванат 100 човека могат да придвижат натоварен железопътен вагон по равно че и два без особени трудности. Или с 2 думи "они не могли" е най лесното обяснение но обикновено не е вярно щото са на лице доказателствата. Били са известни въжета скрипци и колелото - така че .......

juliang:
След няколко дена ме чака изваждането на един 3-4 тонен котел от едно помещение... Обикновено го правим 4-5 човека с няколко крика, няколко тръби 2 цола, няколко по-дебели дървени греди, железни лостове... абе каквото има под ръка.
И това 4-5 човека за няколко часа (при условие че все пак трябва да пазим околните инсталации). А ако имате няколко хиляди човека, коне, волове?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия