Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Мрежов Инвертор 1000W
sasma:
--- Цитат на: lpoik в Май 07, 2019, 03:44:57 pm ---sasma--До колкото разбирам,като са включени панелите в инвертора и има слънце произведената енергия отива в контакта.При включване на консуматор се захранва от панелите и не дърпа ток от мрежата,само ако превиши консумацията си добавя от мрежата.Така ли да разбирам? Понеже инвертора е включен след електромера и няма как електромера да върти повече а точно обратното. И от там идва икономията.
--- Край на цитат ---
Точно така, правилно сте го разбрали. Примерно къщата консумира 1000 Вата и инвертора произвежда 500 Вата то от енергото дърпа само 500 Вата.
технократ:
sasma добре, че има икономия има, но каква трябва да е мощността на панелите, примерно 500 вата панели с каква площ трябва да са, и могат ли да се монтират на балкона, защото може и аз да си изпипам такова полезно нещо. Но панелите май са скъпички, айде инвентора не е толкова скъп да речем. ;)
sasma:
--- Цитат на: технократ в Май 07, 2019, 04:24:44 pm ---sasma добре, че има икономия има, но каква трябва да е мощността на панелите, примерно 500 вата панели с каква площ трябва да са, и могат ли да се монтират на балкона, защото може и аз да си изпипам такова полезно нещо. Но панелите май са скъпички, айде инвентора не е толкова скъп да речем. ;)
--- Край на цитат ---
Панелите трябва да са от стандартните тоест като тези на този линк
https://www.olx.bg/ad/solarni-paneli-fotovoltaichni-CID632-ID7Ey2j.html#0b6b5791f4
Панелите трябва да имат изходен волтаж от 20-45 волта и общо може да се монтират до 1000W панели тоест от тия стандартните до 4 панела, може и само с един, но ще произвежда по малко.
технократ:
sasma Изхода на инвентора няма нула, как се свързва към мрежата, има ли някакъв фазов ред, доколкото знам фазите трябва да са еднакви помежду си, тази на инвентора и мрежовата фаза, нулата на мрежата трябва да съвпада със другата фаза на инвентора. Демек когато полупериода на мрежовото напрежение е + трябва и полупериода на инвенторната фаза да е в + Или не е така.
sasma:
--- Цитат на: технократ в Май 07, 2019, 06:37:26 pm ---sasma Изхода на инвентора няма нула, как се свързва към мрежата, има ли някакъв фазов ред, доколкото знам фазите трябва да са еднакви помежду си, тази на инвентора и мрежовата фаза, нулата на мрежата трябва да съвпада със другата фаза на инвентора. Демек когато полупериода на мрежовото напрежение е + трябва и полупериода на инвенторната фаза да е в + Или не е така.
--- Край на цитат ---
Няма никакво значение как ще се закачи на контакта. Включва се към контакта какво всички електроуреди в дома, аз само съм занулил копруса на инвертора за по голяма защита но иначе няма никакво значение от фазата. Сложил съм снимки в обявата в olx другите ми два инвертора как съм ги закачил, но аз им отрязах кабела за да закача едно устройство за да мога да им следя произведената енергия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия