Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електроника в автомобили и мотоциклети

Реле-регулатор Bosch

<< < (2/6) > >>

lpoik:
Радико-Ако се намери и вътрешна схема още по добре,но мен ме интересува как става възбуждането и регулирането на напрежението.Проблема е че,алтернатора спря да зарежда,смених релето и се оправи,но това реле е старо и с износени четки,но зарежда.Не съм много оглеждал при монтажа на релето кое как се захранва,но ти си прав,че минуса регулира.Като гледам релето външно едната четка е на маса през едно съпротивление,а другата четка е вързана директно към това където прилича на транзистор,не видях никъде да има плюс към релето.На алтернатора влиза един тънък кабел(предполагам идва от лампата)и един дебел кабел който отива на акумулатора.За това ми трябва схема да видя свързването.

Радико:
Тази схема е това което обясних по горе. Ето тук намерих една схема в нета. Виждат се нещата много ясно. Тя няма допълнителен плюс за релето.

lpoik:
Благодаря за схемата,но този D+не го видях никъде да влиза в релето. Като го разглобя ще го огледам по добре.Ако имам проблем пак ще пиша.  Това 11 е релето нали?

juliang:
http://car-avz.ru/glavnaya/ustanovka/4609-rele-regulyatora-napryazheniya-generatora-kak-proverit-skhema-i-printsip-dejstviya

И схемата от тази статия:

Вдясно ти е алтернатора - трите намотки вързани на звезда, и трифазния изправител (9 диода). Под трите намотки има една хоризонтална възбуждаща, която се управлява електронно от блока, показан в лявата част на картинката. Целия управляващ блок е в черната кутийка за която питаш.

lpoik:
juliang--Благодаря за схемата,горе-долу е така и при мен.Мисля,че разгадах схемата.Това съпротивление където единия край е на маса а на другия се явява плюс и там се захранва електронния блок.Съпротивлението R е 180 ом.(поне при мен е толкова).Благодаря ти.  8)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия