Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електромагнитната индукция всъщност е ефект на Магнус

<< < (3/4) > >>

Иван Димов:
   Я да ви видя многознайковци! Защо токът в първичната на трансформатор се увеличава при включване на товар във вторичната му намотка?
   Опити съм правил отдавна, който не вярва да си ги направи за себе си. И недейте ми преподава антинаука. Електромагнетизмът е просто нещо, но явно умишлено се води към грешки и затова нещата не вървят като хората.

Радико:
Ами може да е пробвал и да е хванал само обратния пик при изключване на батерията. Когато полето се свива. При измерване с волтмер той е доста по забележим, докато при мерене с ампермер предният пик е по забележим.
А сега относно обясненията ти за привличането, аз написах:

--- Цитат --- Не ме интересува изреждането на примери за привличане интересува ме механизма на явлението   
--- Край на цитат ---
И ти направи точно това което не исках. Описа какво се случва а не как се случва. Ма не се притеснявай няма и как да бъде друго. Просто защото стандартния модел е мракобесие.
Знаеш ли и преди Коперник астрономите саможели да пресметнат с голяма точност в дадено време коя планета къде ще бъде, въпреки, че са ползвали такъв мракобесен модел на небесната механика. Аналогичен е случаят със сегашната физика. 

Радико:

--- Цитат на: Иван Димов в Март 11, 2019, 10:35:29 pm ---   Я да ви видя многознайковци! Защо токът в първичната на трансформатор се увеличава при включване на товар във вторичната му намотка?

--- Край на цитат ---
Ще ти го обясня веднага след като споделиш резултатите от предложения експеримент.

montanar:
Радико за да се обясни се ползва квантовата механика а това само съм го чел и не бих твърдял че го разбирам за да мога да защитя и разсъждавам по въпроса. Което не го разбирам не го и това е :)
А за меренето на Димов - възможно е да се е заблудил. Най често там се бърка......

Иван Димов не можа ли да измислиш некой по-засукан въпрос :) унижаваш ни.

Радико:
Една малка ама много малка сламка за Иван под формата на въпрос:
Автотрансформатор, що е то и как работи?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия