Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Генератор Helios
Аtos:
Не си мислете, че разрядникът не е също и мощен консуматор!
Разработката е интересна, мненията са противоречиви...остава някой да се пробва да я изработи! Дотогава всичко е преливане от пусто в празно!
Сега...авторът на темата твърди, че дори компютърът му (в момента) се захранвал от нея?
Не знам...но ми се струва малко пресилена ответна реакция, вие как мислите?
Нямам нищо против видеоматериал, а вие?
krasias:
--- Цитат на: nizo в Март 07, 2019, 12:11:08 am --- Екранът няма нужда да е кой знае какъв, парче желязо което да речем е 4 пъти диаметъра на сърцевината на намотката. Въобще не ми ги разправяйте тия, че желязо ще оказва спирачен ефект на мотора, малко ... може би, но в никакъв случай равносилен на Ленц ефект. Желязото първо придобива ускорение, докато приближава магнита, а после тази енергия от ускорението му позволява и да излезе от магнитната яма, нетно резултата е почти нулев. Дотук изяснявам, че "екраните" ще се въртят с лекота около магнитите.
--- Край на цитат ---
nizo, то че тоя генератор е прост и елементарен та по елементарен надали може да е, но явно трябва да го направим, разделим на още по прости части та както обичаш да казваш ти да го разберат и "малките деца". Нека вземем само една част от конструкцията, силния неодимов магнит и железния екран, само това. Та nizo, можеш ли да ми кажеш какво ще случи като завъртиш железния екран с примерно 3000об/мин в близост до неподвижния мощен неодимов магнит, достатъчно е да отговориш правилно само на този въпрос. И не забравяй има огромна разлика в това да пуснеш парче желязо само да влезе в магнитното поле на магнита, от това да накараш същото парче желязо да премине с голяма скорост през същото това магнитно поле.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Март 06, 2019, 08:54:06 pm ---epwpixieq-1 Къде видя, че отричам ефекта. Къде съм написал, че такъв ефект НЕ СЪЩЕСТВУВА.
--- Край на цитат ---
Ето къде:
--- Цитат на: Радико в Март 03, 2019, 11:59:32 am ---Ами то си е точно така. Това устройство не работи. Във интернет има чудовищно количество лъжи.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Радико в Март 06, 2019, 08:54:06 pm --- Ти си единственият който не разбра или по скоро не ти изнася да разбереш какво искам да кажа.специално за теб ще го потретя НА БАЗА НА ТОЗИ СЪЩЕСТВУВАЩ ЕФЕКТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА САМОЗАХРАНЕНО УСТРОЙСТВО.
--- Край на цитат ---
А сега вие ми посочете къде съм написал че устройството е "самозахранващо"? Не съм и споменавал такова нещо, както ви казах още в началото това само вие си го мислите, понеже не сте се запознали със описанието на самото устройството, и правите асоциации с други устройства за които вие си мислите. Ето точно това което написах:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 04, 2019, 08:57:37 pm ---Вашето потвърждение показва, че коментирате статията без да сте я прочели, или без да разбирате какво се твърди за устройството, понеже никъде във тази статия (по-скоро описание на технологията) няма такова твърдение , понеже ако я бяхте прочели (може и езика да ви е проблема), нямаше да твърдите това.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Радико в Март 06, 2019, 08:54:06 pm ---Мисля очевидно не ти е ясно какво е това "стартъп" добре би било да се поограмотиш по въпроса имаме такава тема във форума
--- Край на цитат ---
Благодаря, имам професионален опит с технологични старт-ъпи (та даже и със старт-дауни), така че горе долу си имам представа.
За да съм коретен ще цитирам нещо от вас, което не бях забелязал преди, и сега докато търсих предишните коментари го прочетох:
--- Цитат на: Радико в Март 03, 2019, 11:59:32 am ---Иначе да ефекта същвствува, но само до 97-98% и толкова. Причината са геешните 180 градуса.
--- Край на цитат ---
При положение че бях забелязал това ви писание, ако го бяхте сложили в началото, а не в края на коментара си, щяхме да се разминем с много по-малко разменяне отклоняващи мисли, но понеже вие каточели държите да сте в контра, и първо излагате негативизъм, с което започва вашата теза, и се получава такова недоразбиране.
Както казах, проблема ви е че не сте прочели и коментирате на база на това, което сте си изградил вече в мислите си като образна картина. Страницата която дадох за устройството, и за което казахте че не работи, се коментира само ефекта, и това е ефект който вие не прочетохте на какво се основава, и който се проявява с определени характеристики. Никъде, и подчертавам отново, никъде не се говори за "самозахранващо" се устройство.
С това се надявам да приключим, понеже така или иначе тези ни коментари се отделиха от темата.
Може би ще трябва да се отвори тема за "технологията на паралелните магнитни пътища"/"parallel magnetic path technology" и там да се разисква това.
Bat_Vanko:
nizo тука съм описал много точно сериозни доводи защо генератора няма да работи с КПД >1.
--- Цитат на: Bat_Vanko в Март 02, 2019, 09:25:45 pm ---Сещам се за поне три начина по които магнита ще взаимодейства с екрана:
1. Привличане при приближаване и отдалечаване - при подходящата конструкция може да се получи компенсиране да двете сили и тяхната работа, като влиянието може да се сведе до минимум;
2. Индуциране на вихрови токове в екрана, те винаги ще влияят, но при използване на листов екран също могат да бъдат минимизирани;
3. Индуцираното ОЕДН от тока в соленоида - там нещата са винаги в противодействие на въртенето. Когато екрана се отваря тока нараства и се индуцира все по голямо ОЕДН. То създава свое магнитно поле което привлича отдалечаващият се екран и се стреми да го върне. В този момент магнита също се стреми да спре екрана. За разлика от приближаването на екрана когато силата на тока от ОЕДН намалява и единствено магнита привлича в случая.
--- Край на цитат ---
Екрана е основният елемент от конструкцията в случая, а се вижда дълбока некомпетентност по неговият принцип на работа и основни ефекти от автора на pdf-а и защитниците на тезата. Невъзможно е човек да е измислил нещо, до го е проектирал и направил без да познава в дълбочина принципите на които то работи. Това не е тото да го уцелиш.
Очаквам и от защитниците поне логични доводи за принципа на работа, а не от типа може така а може и иначе.
hyparh:
Подкрепям написаното от nizo по темата. Прословутите закони си ги има, те са изведени емпирично и доказани многократно, това никой не би трябвало да го оспорва. Обаче, при определени условия, тези закони (в частност на Ленц) може да бъдат използвани по такъв начин, че вместо да пречат (оказвайки съпротивление и прахосвайки енергия на вятъра), да се пренасочат в друга посока или дори да подпомагат процеса чрез подходящ метод.
Предлагам заделяне на около два часа (като за един филм) с едно опресняване и подреждане на идеите за СЕ с прочитане на следната статия - основно на първата страница: http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=306.0
Генераторът на Кромри също е известен с липсата реакция на Ленц (по-точно нейното пренасочване в подкрепа) заради специфичното огледално навиване и свързване на работните намотки (прикачената схема).
Всички искаме видео или снимки, но може човека да има някакви свои съображения... Който има голямо желание, може да се пробва на лични евентуално за повече информация. Или просто да направи семпла реплика колкото да провери как се държи устройството. Идеята на Радико с бисмут е интересна, понеже бисмутът не оказва спирачен ефект при преминаване на магнит до него (или поне не се усеща... ако го има, е в порядъци по-слаб от реакцията при мед или алуминий).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия