Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Генератор Helios
Радико:
epwpixieq-1 Къде видя, че отричам ефекта. Къде съм написал, че такъв ефект НЕ СЪЩЕСТВУВА. Ти си единственият който не разбра или по скоро не ти изнася да разбереш какво искам да кажа.специално за теб ще го потретя НА БАЗА НА ТОЗИ СЪЩЕСТВУВАЩ ЕФЕКТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РЕАЛИЗИРА САМОЗАХРАНЕНО УСТРОЙСТВО.
Прегледах посочените линкове по точно три от тях. И в трите открих един и същи документ от един и същи автор. И трите са публикувани от " стартъпи" с надеждата да се борят за финансиране. Очевидно е също, и че не са се преборили. Мисля очевидно не ти е ясно какво е това "стартъп" добре би било да се поограмотиш по въпроса имаме такава тема във форума
.
http://mazeto.net/index.php?topic=10812.0
Ако там информацията ти се види оскъдна разгледаи саита на българския стартъп инвеститор "Илевън" сайта им е www.11.me или просто попитай чичко гугъл какво знае по въпроса, че до сега беше за смях, но вече се притеснявам, че ще почнеш да ставаш за посмешище не е добре така.
П.П. навсякъде в посочените линкове се говори за използването на въпросния ефект за по ефективни ДВИГАТЕЛИ, сиреч машини със външно захранване.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: nizo в Март 06, 2019, 07:35:18 pm ---krasias, да извиняваш, но не ти стига акъла явно или по-скоро не мислиш по тези неща.
Аз ще ти кажа, че първо, енергията която получаваш МОЖЕ да е повече от потребената. Вижда ли се добре думичката МОЖЕ?!
Второ има варианти в които магнитните полета може да се местят с почти НУЛЕВА енергия, която също води до свръхединичност. Вижда ли се добре думичката НУЛЕВА?!
Трето има варианти в които Ленц ефекта НЯМА СПИРАЧЕН ЕФЕКТ!
Още повече, моторът в този генератор, сам по себе си може да е свръхединично устройство, което е обсъждано не веднъж във форума. Разбирате ли го този факт, че само моторът може да дава свръхединичност, а какво да мислим за идеята в тази тема, която ще генерира още свръхединичност. В тези свръхединични устройства има едни проблеми и те си имат определени инженерни решения и нищо повече. Никакви закони не се нарушават. Вие обаче стоите и си мислите, аааа те там вече едни хора са измислили всичко и ние знаем как работят нещата. Точно така, едни други хора са измислили едни неща, вие като си ги купите, ще започнете да ги разбирате и това е.
--- Край на цитат ---
Точно така nizo, всички говорят за чудовището от Лох Нес, дори и снимки има в мрежата, но никой не го е виждал на живо. МОЖЕ би е някъде там. Обърни внимание на думичката МОЖЕ. Предполагам говориш за Кулабухов и Капанадзе?
krasias:
--- Цитат на: nizo в Март 06, 2019, 07:35:18 pm ---krasias, да извиняваш, но не ти стига акъла явно или по-скоро не мислиш по тези неща.
Аз ще ти кажа, че първо, енергията която получаваш МОЖЕ да е повече от потребената. Вижда ли се добре думичката МОЖЕ?!
Второ има варианти в които магнитните полета може да се местят с почти НУЛЕВА енергия, която също води до свръхединичност. Вижда ли се добре думичката НУЛЕВА?!
Трето има варианти в които Ленц ефекта НЯМА СПИРАЧЕН ЕФЕКТ!
Още повече, моторът в този генератор, сам по себе си може да е свръхединично устройство, което е обсъждано не веднъж във форума. Разбирате ли го този факт, че само моторът може да дава свръхединичност, а какво да мислим за идеята в тази тема, която ще генерира още свръхединичност. В тези свръхединични устройства има едни проблеми и те си имат определени инженерни решения и нищо повече. Никакви закони не се нарушават. Вие обаче стоите и си мислите, аааа те там вече едни хора са измислили всичко и ние знаем как работят нещата. Точно така, едни други хора са измислили едни неща, вие като си ги купите, ще започнете да ги разбирате и това е.
--- Край на цитат ---
nizo, не мога да си обясня що за неадекватен коментар е това, при положение че ти си доста интелигентен. Тука в случая ние разглеждаме точно определено устройство което не може да бъде свръхединично и за това си има много причини свързани с конструкцията му. Тука не разглеждаме други устройства, и честно казано не разбирам с каква цел се опитваш да отклониш темата, щото дори и да има други устройства които работят, това по никакъв начин не доказва че и това работи.
nizo:
Защото, krasias, заставате в позиция на критика и отричане на свободната енергия. Фактите обаче, са че свободната енергия си е факт и то много отдавна, господа ... мноооооого отдавна.
Конкретно по темата, вече сме на 6-та страница, а скептиците не са изказали сериозни доводи против тази установка. Само някакви косвени плюнки от типа, ти щом не го показваш, значи не работи или то ако работеше, щеше да се продава. Завързва се спор за екрана, да това не е екран, но може полето да се отклони почти напълно с много елементарен детайл. Да, полето не се екранира, но в тези устройства не се изисква да се екранира полето, а да се "скрие" от намотката. Човекът предлага нещо, според мен недоизмислено, но все пак достатъчно да създаде изменение на магнитното поле със сравнително малко потребление. Екранът няма нужда да е кой знае какъв, парче желязо което да речем е 4 пъти диаметъра на сърцевината на намотката. Въобще не ми ги разправяйте тия, че желязо ще оказва спирачен ефект на мотора, малко ... може би, но в никакъв случай равносилен на Ленц ефект. Желязото първо придобива ускорение, докато приближава магнита, а после тази енергия от ускорението му позволява и да излезе от магнитната яма, нетно резултата е почти нулев. Дотук изяснявам, че "екраните" ще се въртят с лекота около магнитите. Пояснявам и за екраните, че да речем са дискове, то полето на магнита първо ще тръгне по екрана и от ръбовете му, ще се затвори с другия полюс. Сега, това не е идеален случай, но все пак достатъчно. Разбира се, полето може абсолютно и качествено да се скрие от намотката с желязна скоба с форма U. Така полето ту се затваря в нашата U сърцевина, ту се отваря към товарната намотка.
Да, съгласен съм, PDF-чето e нескопосано, има грешки, но лично аз по принципа нямам възражения. Лично на мен, тези системи не ми харесват, защото ползват железа, обемни са, тежки са и на всичкото отгоре имат мотор. Тези съвременните мотори са смотани. Линдеман отдавна ни открехна за мотора на Тийл, предлагам такъв да се сложи.
ventsy74:
Nizo Как и да го наречеш да се "скрие" да се покрие да изчезне, да го нема,да фане свет. Теорията е такава, че докато го има от едната страна, не трябва да го има от другата.Все си мисля че с високо напрежение има начин да се екранира магнитно поле. Отдавна се каня да направя такъв експеримент и все не остава време. И странното в схемата е, че има разрядник на изхода. За чий му е? Не е ли по лесно да се направи 220в изход?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия