Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Генератор Helios

<< < (23/39) > >>

hyparh:

--- Цитат на: технократ в Март 07, 2019, 09:06:09 pm ---Значи с пирографит няма затормозяване, а с бисмут би трябвало също да няма, ако не си пробвал и имаш бисмут, пробвай и ми кажи за резултата.

--- Край на цитат ---

Пробвал съм с магнит със сила 23кг - абсолютно никаква реакция не се усеща. Бисмутът беше отлят в цилиндрична форма горе-долу с дименсиите на магнита.

ventsy74:
Значи полето е хем перпендикулярно на основната намотка тороидната хем има поле и във самия тороид. Много хитро.

Радико:

--- Цитат на: nizo в Март 07, 2019, 09:32:11 pm ---Не, Венци, първо съм си намотал с жицата тороид, а след това съм продължил да мотая върху тороида.  :o

--- Край на цитат ---
Демек ако външните и вътрешните намотки са равни на брой резултантната намотка "еднообразно навита" би бил външна намотка но не със стъпка една дебелина на проводника а със стъпка както е показано тук:
https://m.youtube.com/watch?v=A7KN_vEt_zE   

ndm:
Специално за nizo. За съжаление е на предпоследната страница 514. Пак накрая има и други интересни неща показани нагледно, но недовършени.

nizo:

--- Цитат ---Значи полето е хем перпендикулярно на основната намотка тороидната хем има поле и във самия тороид. Много хитро.
--- Край на цитат ---

Да, но да кажат онези, много знаещите, какво е полето на тази намотка!

Радико, не не е ABHA, нито има нещо общо с Родин.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия