Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car

<< < (5/16) > >>

juliang:

--- Цитат на: Entalpii в Февруари 18, 2019, 04:24:23 am ---
Бре пък ти!
И ултразвуци и инфразвуци - всичко ще се измени!

--- Край на цитат ---
Енталпи, звука който чуваш е от момента на сблъскването на двете "тарелки" на буферите. Пружините под тях дори не са почнали да се деформират.

И ... помисли реално, звука на кое е по-силен - на два сблъскващи се влакови буфера или на една качствена пиратка? Ще се съласиш, че трясъка на пиратката е в пъти по-силен. Това означава ли че една пиратка би мога да помръдне влаков вагон? Или смяташ че ако гръмна 5 пиратки върху влаков буфер, то той ще се загрее до 100 градуса? Стига, моля ти се...

juliang:
На това можеш да си избереш как да му казваш от 2 варианта:
1. Вибрация
2. Еластична деформация

но не и звук.

Е затова стават тия спорове. Имаш нещо в главата си, използваш неправилната дума за да го опишеш и ... стана въргала :)

И за да отдаде топлина, деформацията трябва да е пластична, да отдаде енергията си в материала. Еластичната не отдава нищо - тя просто пренася енергията или я акумулира.

Аtos:

--- Цитат на: ventsy74 в Февруари 18, 2019, 09:13:02 am ---Всъщност аз мисля.,че Van е прав. Почти съм сигурен, че силата е в импулса(аналогията с чука) Преди време имаше един юнак, Locco и той говореше за нещо подобно.

--- Край на цитат ---
А не ти ли се струва, че ако този принцип даваше повече енергия, всички пневматични и хидравлични чукове щяха да са оборудвани с подобни пружини? Да не мислиш, че на един завод са му излишни икономии от няколко мегавата на месец?
Да, пружината подпомага връщащото повдигане доста, но за сметка на това "омекотява" удара, като по този начин "изяжда" силата на импулса и "краде" от енергията, вършеща полезна работа!
Какъв е смисълът да размахваш чук 1 тон нагоре-надолу и да му ползваш само 200 кг. ударна сила, и да се вдига "сам" на 1/5 от разстоянието, вместо да си ползваш 200 кг.чук, който се вдига с много по-малко енергия?

ventsy74:
Да оставим чукове, томахавки и пружини. Става въпрос за това:
Със няколко електронни трансформатора и тхо - та зареждам кондензатори до към 2000волта и ги изпразвам последователно в  лампа 1квт.
Всичко потребление, към 200 вата а лампата си светеше почти с пълен капацитет. Отдолу снимки на машината (безумието)😉

Аtos:

--- Цитат на: ventsy74 в Февруари 18, 2019, 02:50:14 pm ---Със няколко електронни трансформатора и тхо - та зареждам кондензатори до към 2000волта и ги изпразвам последователно в  лампа 1квт.
Всичко потребление, към 200 вата а лампата си светеше почти с пълен капацитет. Отдолу снимки на машината (безумието)😉

--- Край на цитат ---
Не виждам връзка с чук, но ако е така, както казваш - почти си открил СЕ.
Остава да докажеш (на себе си), че е светела с почти пълен капацитет...
Нали се сещаш, че това "почти" изяжда много? По време на почти пълно слънчево затъмнение и аз не съм забелязвал намаляване в интензитета на осветеността, но окото не е измервателен уред.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия