Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car

<< < (4/16) > >>

Радико:

--- Цитат ---    Помисли си какви изовди можеш да направиш от това.

--- Край на цитат ---
А бре Юлияне ти маи вярваш и в дядо Мраз и дядо Коледа едновременно.

Радико:

--- Цитат на: van в Февруари 17, 2019, 10:31:40 pm ---Изглежда не сте играли Баскет-бол и никога не сте дриблирали с баскетболна топка, поне да сте гледали NBA по спортните ТВ канали и да направим анализ, имаме формула за енергията на топката Е=m.g.h, приемаме че h=1m., а g=9,8 е константа и не се променя, както и масата m на баскетболната топка. Значи излиза имаме два крайни случая h=1 и h=0. Колко енергия получава пода ако дриблираме 100 пъти и колко изразходвате вие като баскетболист за да сметнете енергииния баланс и не ми казвайте пак, че няма енергия на удара в пода защото не се отмества, щото ако ви ударят злонамерено с баскетболна топка, бая боли от удара и.

--- Край на цитат ---
Ами точно така е никаква или пренебрежимо малка енергия отива в пода. Цялата енергия отива във свиване и допълнително сгъстяване на въздуха в топката. При което той се и загрява а после при отскока на топката отдава енергията и се охлажда отново.

Радико:
Когато двете неща са близки по якост енергията ще се раздели пропорционално между тях според твърдостта им. Ако топчето падне върху дървено дюшеме, то почти цялата енергия ще отиде в пода. Всичко това обаче е от друг раздел на физиката.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: van в Февруари 17, 2019, 08:58:00 am ---Здравейте драги читателю, предполагам вече знаете легендата за електромобила на Никола ТЕСЛА, не не този съвременния в Tesla.com,  а стария Истинската Тесла от 31-ва година. Ако сте пропуснали ето ви един англоговорящ източник: http://presscore.ca/2011/?p=91 Dallas Morning News "The Electric Auto that almost triumphed: Power Source of ‘31 car still a mystery" by A.C.Greene, January 24th, 1931.

Повече няма да го увъртам и ще ви пльосна направо принципна схема:

--- Край на цитат ---

van, щом като имате толкова интерес към разработката на Тесла, поне да си бяхте направили труда да проучите нещата вместо само да "пльоскате" какви ли не схеми които някои си е измислил. Надявам се сте наясно, че когато Тесла "потенциално" (понеже това не е сигурно, най-малкото защото Тесла никога не споменава за това в никое от неговите лични публикации, поне с които аз съм запознат) е разработвал автомобила то тогава е нямало диоди, поне във вида в които вие сте ги представили (като транзисторни елементи). Сега си помислете или по-скоро се образовайте относно с какво може да замени този елемент.

Предполагам че сте наясно те енергията за задвижване на един такъв автомобил трябва да дойде от някъде и сега идва основния въпрос. При положение че е имало такава разработка на Тесла, откъде мислите че ще се извлече тази енергия? В крайна сметка няма данни, и изобщо никакви писания да е имало скреж около автомобила, иначе спокойно можехме да предположим (дали реалистично или не това е друг въпрос), че тази енергия е извлечена от температурата на заобикалящата  среда.

За ваше улеснение ето един от вариантите, и засега единствения, които дава някакво логическо обяснение за това по какъв начин може да се извлича достатъчно енергия от заобикалящия ни енергиен електомагнитен фон, така че да се задвижва автомобил:
http://amasci.com/tesla/tesceive.html
http://amasci.com/tesla/tescv2.html

И преди да се "пльоскате" така във форума, съвет, прочетете много повече, помислете още повече и тогава започнете да пишете неща които си мислите, че за главозамайващи, и че ние изобщо не сме ги чували.

Много неща от нета се повтарят, хората ги преписват (в днешно време направо си ги копират), и в допълнение глуповато изкривяват, както колегите които са от дълго време във форума забелязват, и прдполагам че ще ви отнеме много време и много четене (ако не се откажете до тогава) за да може да допринесете нещо ново и инересно във форума.

ventsy74:
Всъщност аз мисля.,че Van е прав. Почти съм сигурен, че силата е в импулса(аналогията с чука) Преди време имаше един юнак, Locco и той говореше за нещо подобно.
Epwpxdjdjjd-1  диоди по времето на Тесла е имало а и да не е имало радиолампи, който вършат същата работа е имало. Тесла е определено е закодирал "нещо" в изобретенията си. Но не сме прогледнали достатъчно за това нещо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия