Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Бифилярна намотка на индукционен котлон Ефект
PyroVeso:
Бе според мен - по-добре да запалим морето... Да му драснем клечката, или да му хвърлим жицата там...
Владко, до къде стигна по въпроса? Варненските автобуси вече на морска вода ли гилат?
Пък ако някой се сети да му метне и един индукционен котлон вътре (на морето)... вече става бата-мата!
krasias:
Радико, пропускаш само една не малка подробност която задължително трябва да я включиш преди да правиш изводи за инфрачервените котлони с керамичен плот. Проблема е че за да загрееш кафето до 100° нагревателя се загрява до 1000° на това ли му казваш икономия, живо лудо разхищение си е. Значи отдолу направо си имаш пещ за топене на метали а отгоре си вариш кафенце.
Tanas:
МТМ, вилката на Авраменко е двудиодна и няма нищо общо със бифилярната индукционна такава!
Трябва да се прави разлика! ;)
ppipilica:
Правих си опити с вилка на Авраменко, ползвах фазата от контакта, с кондери до 1 микрофарад не полярни ги пълни до към 40-60 волта, зависи от кондера какъв му е диелектрика, но няма никакъв приложим ефект. Дори и светодиод не може да запали, с електролитен кондер още по-зле.
Нямам индукционен котлон, ползвам газ, иначе може би щях да се заиграя с тия бифлярки.
Tanas:
По принцип, Индукционното нагряване е метод за безконтактно нагряване на проводими материали за реализация на производствените операции заваряване, закаляване, отвръщане, топене и валцоване на метали в металургията и др. Този метод използва принципите на електромагнитната индукция, създадена от протичането на високочестотен електричен ток в нагряваните детайли. Това позволява и нагряване САМО в отделни участъци от детайла, свързани с дадената обработка.
Мисля, че бях достатъчен МТМ :)
ppipilica, добре е че правите опити, похвално бих казал, но опитайте с т.н. точкови руски със зелена ивица и пак руски кондензатори на 100 (сто) микрофарада алуминиеви - Земя - Въздух, ще останете доволен, на полеви условия зарежда телефона за 48 минути при Небедствено полОжение :).
Ако трябва да сме сериозни, диодите са със малък пик в права посока или 0,3 волта пропускливост!
Това няма как да ти го обясня сега на момента, може би модератора и админа знаят повече... Успех!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия