Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
Човекът - копие на Бог или напреднал примат?
Altium:
--- Цитат на: juliang в Април 16, 2020, 01:44:44 pm ---мозъка на съществата работи аналогово.
--- Край на цитат ---
Революционно изказване, направо нова наука беше измислена току що.
Аз си мисля, че въобще трябва да спра да чета за научните постижения от официалните източници, защото по такива форуми се оказва, че науката е напреднала на светлинни години направо пред тях.
--- Цитат ---Отговорете ми, що за езически ритуал има в православието, да колиш, режеш на парчета и изпръскаш навсякъде с кръв земята от младо агънце, невинно, сладко, мило, в името да угодиш на Бог? Зловещо звучи, нали? Зловещо...
--- Край на цитат ---
Противно направо, същото се отнася и за инквизицията. Ама съм сигурен че и на това ще му намерят подобаващ отговор за да се оправдаят. :)
И още едно голямо противоречие открих: ако не си грешен нали ще отидеш в рая, но пък рая нали не съществува в момента (щого бог го е бил спрял).
Значи лъжат яко.
dmitarp:
Altium явно не си чувал за второ пришествие. Всичко в момента е стопирано до второто пришествие, в момента мъртвите нито отиват в рая, нито в ада, но когато настъпи второто пришествие всичко ще си дойде на мястото, мъртвите ще възкръснат и ще отидат там, където заслужават.
Аз не виждам никакво противоречеие в това, че мозъка на животните "работят" аналогово, което си е и самата истина.
Изкуственият интелект е опит за имитация на невронните връзки в мозъка, но както се вижда за него се изисква огромен капацитет, да се ориентира по снимка например, докато за една пчела това не е проблем въпреки че обема на нейните невронни е в пъти по-малък от този на чиповете на ИИ. Но от друга страна ИИ може да играе шах, или каквото там се сетиш докато една пчела и да искаш не може да е научиш на това. Може да се предположи, че пчелата работи само с хардуер, който прави това, за което е предназначен, докато един и същи ИИ може да го ползваш за различни неща.
ndm:
Както СЕ казва за протокола за вметна, че както пчелата така и ИИ са домашни животни. Имат "някои" съществени различия, но идеята е една.
VITAN:
@juliang - никак не се бях сещал...
Абе хора, вие от аналогия не разбирате ли? Има и други думички подобни - хипербола, дедукция.... 8) Все купешки едни такива.
juliang:
Ама ... ти почваш да градиш теза въз основа на данни от гугъля, че пчеличката имала 1 мегабайт РАМ. Да, ако е РАМ такава каквато ние позваме - напълно разбираемо че няма да стигне. Но ако има 1 млн клетки ,в които може да се пази аналогова стойност, нещата стават съвсем различни.
И въз основа на данните от гугъля ти видиш заключението че пчеличката има душа... ми как да го приема?
А туй за олтара и молещите се пчелички просто избуши кочината ...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия