Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

Човекът - копие на Бог или напреднал примат?

<< < (41/67) > >>

krasias:

--- Цитат на: Altium в Април 12, 2020, 01:25:35 am ---
След това вече при някои от човеците е започнал обратен процес - да деградират до маймуна, под влияние на религиите.

--- Край на цитат ---
  Аз пък точно тук виждам как някой хора деградират до маймуни вследствие на силна вяра в науката, която пък е все още в съвсем начален стадии на развитие, и все още не е изучила и нищожна част от видимия свят.

ventsy74:
Алти ум.
Нека ти задам един въпрос;
Всички планети в слънчевата система са кръстени на богове.
На кой е кръстена (наречена)планетата ЗЕМЯ?

VITAN:

--- Цитат на: ventsy74 в Април 12, 2020, 04:03:34 pm ---На кой е кръстена (наречена)планетата ЗЕМЯ?
--- Край на цитат ---
За кой народ/език говорим? Тук може да имаме различни отговори.

Интересна седянка сте заформили, да и пусна една "музикална пауза":

ОВЦА И ПЪН

"Веднъж овцата срещнала пъна в една голяма, пуста равнина.
- Какво си ти? – избляла овцата.
- Аз съм това, което ти не можеш да бъдеш! – отвърнал пънът, който отдавна обитавал долината и с носталгия си спомнял годините, в които бил младо, крехко дръвче.
- Говориш твърде сложно, за да те разбера... – признала си овцата и изведнъж се притеснила: – Дали е възможно да си вълк?
- Ха! – изсмял се пъна – ако бях вълк, отдавна да съм те изял!
Овцата се натъжила. Думите на пъна за миг й припомнили легендата за пра-пра-прабаба й, пра-овцата, която завършила житейския си път в търбуха на пра-вълка.
- Явно не си вълк – промълвила замислено овцата и си признала – Всъщност, не помня някога да съм виждала вълк.
- Щеше да си спомняш, ако беше – намесил се в мислите й пънът.
- Всъщност – повторила се овцата - аз съм овца, приятно ми е да се запознаем.
- Знам, че си овца – издал се пънът и отново млъкнал, с което изненадал овцата повече, отколкото с появата си.
- Значи ти си нещо, което не мога да бъда, но не си вълк и все пак знаеш, че съм овца – обобщила овцата. Може би си малкия принц? Искаш ли да ти се нарисувам?
Пънът не искал да вкарва повече овцата в заблуда, затова си признал:
- Реално погледнато, не съм малкия принц. Дори, ако трябва да съм честен, аз съм един пън.
- Пън? - изненадала се овцата – Ама истински? – избляла радостно овцата... – А за какво служи един пън? – замислила се овцата.
Пънът се разстроил. Спомнил си отново времето, в което бил младо дръвче, а точно от тази мисъл се опитвал да се отърве, разговаряйки с нещо толкова нищожно и преходно като една овца.
- Служа за да утежнавям живота на такива като теб – сопнал се той – Глупава овца такава!
И излязъл от стаята."

VITAN:
Сега по същество:
Според еволюцията, човек се е пръкнал много след овцата и вълка.

Овцата се багни с 1-2-3 агнета.
Вълчицата ражда 5-6 вълчета.

Простичкият въпрос е: как до нас са оцелели овцете, при положение, че 1 вълк спокойно може да натръшка сам едно голямо стадо?

mind:

--- Цитат на: Altium в Април 12, 2020, 01:06:09 pm ---Така и не предоставихте нито едно разумно доказателство за съществуването на Бог и че той е създал всичко живо?

--- Край на цитат ---
Доказателство е, че всички останали теории се разпадат или стигат до никъде в опитите да обяснят сътворението.
Включително и вашата с еволюцията.

Ето пример:

--- Цитат на: Altium в Април 12, 2020, 01:06:09 pm ---Преди ДНК е имало РНК, и двете са носители на информация.

--- Край на цитат ---
От къде я носят тази информация? Кой я записа по този начин? Големият взрив?
В случай, че не знаете какво е информация:

--- Цитат ---"Информацията съществува във всеки материален обект като многообразие на неговите състояния и може да се създава, унищожава, предава, приема, съхранява и обработва...
В по-тесния технически смисъл информацията е подредена редица от символи – данни."
--- Край на цитат ---

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Тоест маймуната си е пренаписала генетичния код и е станала човек? - Браво, ашколсун, аферим...

--- Цитат на: Altium в Април 12, 2020, 01:06:09 pm ---А защо негови служители са вършели толкова престъпления, които са били пряко нарушение на три от неговите заповеди (не убивай, не лъжи, не кради)?
Що за нехаен бог е да допуска ненарушение на собствените си заповеди, аз не бих вярвал в такъв безхаберен бог, а дори обратното.

--- Край на цитат ---
Що за наивен, по детински зададен въпрос?
Това, че са се провъзгласили за такива, трябва ли да го приемаме за някаква истина?
Те и нашите политици са държавни служители и са се клели да служат на родината, но какато виждаме работят за чужди интереси.

От такива риторични от предубеденост въпроси, нищо няма да научите. Трябва да имате поне елементарни познания по темата за да водите някакъв диалог. А не типичният за атеистите монолог. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия