Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

куплиране на ел асинхронен двигател и мотор

<< < (5/6) > >>

krasias:
Радико, с по един магнит в статора е старата технология, сега ги слагат в ротора и може без кондензатори. Но е добре да се сложат и кондензатори, искаш да кажеш работни кондензатори които зависи от генератора но не трябва да са по малко от 450 V.

krasias:
Радико, не знам не съм водолаз, пък и отдавна не съм се качвал на стената да видя как върви работата, много бавно действат.

Аtos:
Ей, сега се сетих, че имам един двигател от много стар магнетофон. На 220волта е, но  пише височки обороти май (трябва да го изровя от сандъка), малко по-голям от юмрук е.
За къв чеп може да се ползва? Помня само, че имаше много изводи на една дълга клема...?
Със сигурност е асинхронен...

технократ:

--- Цитат на: krasias в Януари 18, 2019, 11:04:06 pm ---технократ, след 40 години работа като електрик, електрончик и всякаква работа с токове и хора съм научил доста неща, и познавам хората само след няколко изречения. И не е само за критика, а въпроса е като ти напиша нещо дали ще го разбереш, не ми се пише много да ти опиша още в първия пост на темата колко грешки има. А темата ми е твърде ясна мога да ти кажа много неща за генераторите и мрежите щото и в момента работя на ВЕЦ "Студена".                                                  Да прав си в УикиПедия никъде не пише че се слагат малки магнитчета служещи да иницират възбуждане в случай че остатъчния магнетизъм в желязото на генератора не е достатъчен.         

--- Край на цитат ---

Може да си работил във ВЕЦ, но си личи колко разбираш, само се хвалиш че разбираш, сигурно си бил метач в тази ВЕЦ.  Никъде не се слагат магнити в асинхроните генератори-мотори. Това и 6 класник го знае, само в динамото има такива. И отново да вметна, окачествяването което ми приписваш е твое , и ти отникъде не можеш да разбереш колко разбирам аз. Ти си просто един хейтър от форума на дира, дето избива комплексите си на "разбирач" по интернет форуми. ;D

технократ:

--- Цитат на: Радико в Януари 18, 2019, 11:14:12 pm ---Имат магнити имат по един магнит с много голяма коерцитивност запресован в статора схемата е толкова проста, че няма схема. По един кондензарор на фаза и те
Тръгва да работи. Без кондензатори не става изчисляяането им...
Мисията невъзможна.
Само с проби, зависи и от двигателя, но пеимерно между 2 и 20 микрофарада. Кондвнзаторите ррябва да са от така наречените постоянноеаботещи пускови кондензатори.

--- Край на цитат ---

В асинхроният няма никакви магнити, разглабял съм. Но ще извърша експеримент.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия