Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
куплиране на ел асинхронен двигател и мотор
технократ:
--- Цитат на: krasias в Януари 18, 2019, 01:14:11 pm ---технократ, радвам се че толкова много разбираш и всичко ти е ясно, само се чудя като си разбираш всичко защо питаш......
--- Край на цитат ---
Не съм твърдял никъде в този форум че разбирам много от електротехника, иначе нямаше да питам. А да те питам ти защо окачествяваш кой колко разбирал, без да имаш някакви доказателства за компетентността на този или онзи. И този форум за критика на потребителите ли го смяташ?
технократ:
--- Цитат --- Ако си разглобявал асинхронен генератор със самовъзбуждане, направен е по същия начин с магнитчета, но това не му пречи да е асинхронен щот дава 50Hz при 3600об.
--- Край на цитат ---
Асинхроните генератори нямат никакви магнити. Защо се обаждаш за да се излагаш, те са със стимулирано възбуждане на намотките.
krasias:
технократ, след 40 години работа като електрик, електрончик и всякаква работа с токове и хора съм научил доста неща, и познавам хората само след няколко изречения. И не е само за критика, а въпроса е като ти напиша нещо дали ще го разбереш, не ми се пише много да ти опиша още в първия пост на темата колко грешки има. А темата ми е твърде ясна мога да ти кажа много неща за генераторите и мрежите щото и в момента работя на ВЕЦ "Студена". Да прав си в УикиПедия никъде не пише че се слагат малки магнитчета служещи да иницират възбуждане в случай че остатъчния магнетизъм в желязото на генератора не е достатъчен.
Радико:
Имат магнити имат по един магнит с много голяма коерцитивност запресован в статора схемата е толкова проста, че няма схема. По един кондензарор на фаза и те
Тръгва да работи. Без кондензатори не става изчисляяането им...
Мисията невъзможна.
Само с проби, зависи и от двигателя, но пеимерно между 2 и 20 микрофарада. Кондвнзаторите ррябва да са от така наречените постоянноеаботещи пускови кондензатори.
Радико:
Абе Краси
Здрава ли е още мембраната на стената дето я слагаха италиянците миналото лято.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия