Форум > Филми, видео лекции
Електрони не съществуват гравитация също
Maistora52:
Това пък, Технократе - особено червеното:
--- Цитат на: технократ в Януари 12, 2019, 09:17:00 am ---... магнитното и гравитационното поле, а и електричното, са "привнесени" отвън в материята ...
--- Край на цитат ---
Ми подсказа асоциации към състоянието на Веществото в Ранните и по-късни етапи от неговото "форматиране"...
- В ОСНОВАТА НА ТЕЗИ (а и други) ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ се явява ЕДНО ОТ ИСКОННИТЕ КАЧЕСТВА (СВОЙСТВА) НА СЪЩЕСТВУВАЩОТО - ВИХЪРЪТ, ЗАВИХРЯНЕТО, ВЪРТОПЪТ, наблюдавани и днес под всякакви ФОРМИ.
А "сборът" от Въртоп и Преместване дава идея за Причината за наличието на споменатите (и други) Форми на Взаимодействие.
Примери:
1. Земята се върти в свой Гравитационен Вихър. Луната се върти в същия този Земен гравитационен вихър (но по малко особен начин - 1 оборот около Оста си за 1 обиколка около Земята)
2. Слънцето се върти в свой Гравитационен Вихър И УВЛИЧА В НЕГО всички останали планети, които СЪЩО СЕ ВЪРТЯТ В СОБСТВЕНИ ГРАВИТАЦИОННИ ВИХРИ.
3. Галактиките също се въртят в свой Гравитационен Вихър и увличат в него всички останали Системи и Свободни тела.
Всичките тези три Гравитационни Вихъра ЗАПОЧВАТ ПРОЯВЛЕНИЕТО СИ още в първичните веществени ("прахови") "сгъстъци".
Това ВЕЗДЕСЪЩО ВЪРТЕНЕ ми подсказва идеята, че и "самата Вселена" се върти в свой Гравитационен Въртоп.
Наблюдаваното "уж" - "Разбягване" на Галактиките, е според мен само частен, локален поглед на наблюдаваната от нас Пространствена Област ОТ Вселената "прострЯна" на около 13,8 милиарда Светлинни години разстояние -
АМА АКО НИЕ СМЕ В ЦЕНТЪРА НА ТОЗИ ВЪРТОП.
ПОНЕЖЕ ОБАЧЕ НЕ СМЕ, ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА ПРЕДПРИЕМЕМ ДРУГИ РАЗМИШЛЕНИЯ.
ПОЧТИ СЪЩОТО СЕ НАБЛЮДАВА И В ЗАОБИКАЛЯЩАТА НИ ЕЖЕДНЕВНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - "Всички се Въртим - премествайки се, или се Преместваме - Въртейки се!" - нещо като (само на пръв поглед) някакъв безумен танц "насам - натам"!
ПОЧТИ СЪЩОТО СЕ НАБЛЮДАВА (тук вече "Условно") и в света на Молекулите, Атомите и техните ПОД-съставни!
Казал съм го още през 1989 год - Преместването и Въртенето са основни Форми на движение на Веществото. Не че няма и други Форми на Движение, но тези са "задължително" Основни. Другите две също основни Форми на Движение са Свиването и Разширяването.
Комбинациите от тези Четири Форми на Движение ни предоставя Наглед цялото Разнообразие от Материални Форми и Явления (събития, процеси)!
Оттук, до евентуална съпоставка на едни Взаимодействия с Други - няма да сбъркаме, ако сложим в този "кюп" и обсъжданите Гравитационни и Електро-Магнитни такива.
Благодаря на Технократ, че ме инициира да изкажа мислите си по-добре отколкото преди 30 години.
Михаил Кузмов:
Ако се зачетете в теория на хаоса, може би светлината по въпроса ще стане по ярка!
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Януари 12, 2019, 08:35:58 am ---Атос стига писа глупости. Има прост експеримент който опровергава тази глуповата теза:
В едно корито с вода сложи да плуват две тухли или други масивни предмети върху парчета стиропор. След известно време те ще се допрат едно до друго като времето за допиране отговаря съвсем точно на нютоновата механика. Може гравитацията на малки тела като земята да е инициирана, но такъв факт е много далеко зад кръга на нашата некомпетентност. Безсмислено е да се дискутира.
--- Край на цитат ---
Да, експериментът съществува, не съм го отричал!
И...Земята не е "малко тяло", поне в разглеждания контекст! Експериментът с два свръхтънки листа метал (фолио), висящи перпендикулярно във вакуум и достатъчно доближени, също не доказва собствена гравитация - поне не в тези стойности, които са по формула! Би следвало взаимната им сила на привличане да клони към безкрайност, особено ако се долепят!
Но, както и технократ отбелязва тук:
--- Цитат на: технократ в Януари 12, 2019, 09:17:00 am ---А ти откъде си убеден че тухлата нямала собственна гравитация макар и "придобита" така да се каже награвитирана от земната същинска гравитация? при магнитите е същото магнит взаимодейства с феромагнетик чрез намагнитването на същият от магнита. За да има някакво магнитно или гравитационно или електрично взаимодействие, и двете тела трябва да притежават полето на взаимодействието. Но не казвам че не би могъл да си прав, може и да си прав, просто да поразсъждаваме. Интересното в случая с магнитите е че два магнита еднакво намагнитени, се привличат със същата сила както един от тези два магнита и парче феромагнетик например желязо, което само се намагнитва когато е приближено да магнита, но неговото намагнитване е по слабо отколкото на самият магнит. Това не е ли казус на магнитите? Та и с гравитацията може да е подобно, една тухла се награвитизирва в полето на земята много по слабо отколкото е награвитизирана самата земя,( по точно енергийната сфера в центъра на земята източник на гравитацията) но силата на взаимодействие е достатъчно голяма, то и при магнитите е така, това са токовете дето намагнитват с тях сплавите от които правят самите магнити. Следователно магнитното и гравитационното поле, а и електричното, са "привнесени" отвън в материята която само ги задържа. Ако не ги задържа щяха да се носят в пространството под формата на вълни вълни, гравитационни и електромагнитни. Атос помогна ми да си изградя една моя хипотеза ;)
--- Край на цитат ---
съм склонен да приема, че малките тела (които нямат собствена гравитация) се "награвитизират" от големите такива, които притежават собствена! Това предположение също съм го изказвал преди време.
Ако сравним Земята с постоянен магнит, то можем да сравним малките тела с парчета стомана, които притежават временно магнитно поле, генерирано от постоянното на големия магнит/тяло.
Разликата в представите и аналогията обаче търпи объркване поради факта, че при магнетизма наблюдаваме полюсност, докато при гравитацията - не (или поне е извън нашите възможности за директно или косвено наблюдение).
При един електромагнит ние изкуствено манипулираме магнитно поле, което е също изкуствено създадено. За целта ползваме електричество!
Ако успеем да открием (и овладеем) обаче коя точно енергия предизвиква гравитацията, ние ще можем по същия начин да я манипулираме/управляваме!
Радико:
Знаеш ли и предишният път те попитах:
КАК РАЗГРАНИЧАВАШ МАЛКИТЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ ТЕЛА Според ръста си, твпят ръст или по симпатия, или може би имаш някаква дефиниция. Да ти кажа липсата на птговор на този въпрос ме затруднява в избора на групов тип към който да те причисля.
Радико:
Я чакай чакай какви са стойностите на гравитация между двата листа поне приблизителна стпйност, за два три знака няма да правиме проблем.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия