Форум > Филми, видео лекции

Електрони не съществуват гравитация също

<< < (11/17) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Януари 12, 2019, 08:35:58 am ---Атос стига писа глупости. Има прост експеримент който опровергава тази глуповата теза:
В едно корито с вода сложи да плуват две тухли или други масивни предмети върху парчета стиропор. След известно време те ще се допрат едно до друго като времето за допиране отговаря съвсем точно на нютоновата механика. Може гравитацията на малки тела като земята да е инициирана, но такъв факт е много далеко зад кръга на нашата некомпетентност. Безсмислено е да се дискутира.

--- Край на цитат ---

Радико, не мисля че експеримента които цитирате има нещо общо с гравитационното привличане, а по-скоро с тъй наречения Казмир ефект ( Casimir Effect ): https://en.wikipedia.org/wiki/Casimir_effect
Това като ефект е наблюдавано още преди столетия, с доста по големи плаващи обекти ( дървени кораби ), като ефекта се забелязва когато обектите са на определени разстояния, имащи функционални пропорции на вълновия фон (видим с просто око или не) на воднама маса около тези обекти.

Интересен експеримент всъщност ще бъде, ако тези тухли се сложат в съд така че да плуват, и под съда се долепи високоговорител които се вибрира от честотен генератор. Според мен самата динамика между тухлите ще се промени в зависимост от подаваните честоти, като в един звуков диапазон те ще се "привличат", а в друг "отблъскват", като при трети няма да има промяна на разстоянието между тях. При някои честоти ще се прояви динамика на кръгово/орбитални движение, на плаващите тухли, като такива експерименти съм срещал и по други клипове на нета (даже съм ги споделял във форума преди няколко години). Такава една динамика на средата, напълно съвпада с теорията на Бйоркинс, за която съм споменавал неколкократно.

Правил съм подобни експеримент само без плаващи тухли. В зависимост от подаваната честота, водата, съда ( които я съдържа ) и въздуха който ги обгражда, създават една динамична система, където водата и съда започват да натрупват вибрационна "енергия" (така да се каже) основно в зависимост от подпорите, на така направената установка, които предават част от вибрациите на основата, както също и съда, и водата предават тези вибрации на въздуха. Тоест водата ( или които и да е флуид ), ще натрупва вибрационна енергия в своята маса, в зависимост от тъй наречения Q фактор ( https://en.wikipedia.org/wiki/Q_factor ), или елементарно казано, фактора които дава представа колко ефективно една система може да акумулира подаваната към нея енергия пропорционално на разсейваната такава.

Както виждате нещата изглежда не са така прости, че всичко да се обяснява с една елементарна думичка като "гравитация", по какъвто и начин всеки от нас да си мисли че я разбира.

технократ:
Засега експериментално е установено че магнитно поле се получава единственно от движение на заряди. Предполага се също че магнитните свойства на отделни атоми и елементарни частици също са породени от някакъв електричен заряд който се движи неуморно. Какъв е този заряд е неизвестно, в електрона се движи заряд в протона също. Значи елементарният електричен заряд не представлява електрони и протони а нещо друго. Възможно е движението на някакви частици на ефира да са причината за електричният заряд, а движението на друг вид етерни частици да предизвиква гравитацията и масата, но засега не се знае. Планк е изчислил че зарядът на протона и електрона не са най елементарен заряд и като такива те могат и да не бъдат носители на електричният заряд, но понеже още не могат да индетифицират носителите на елементарният електричен заряд, се смята че електроните и протоните са носители на такъв елементарен електричен заряд. Кварковата теория твърди че кварките имали дробен електричен заряд, но досега не е изолиран свободен кварк, понеже трябват огромни енергии непостижими за адронните колайдери до момента. Както се разбира ако е така то магнитното поле е вторично другата разновидност на електричното поле което е по основно от магнитното. Гравитацията обаче действа на електронеутрални частици и тела, но какво означава електронеутралност? вътре в атомите има ли електрично поле? учените казват че да, но същевременно това поле е взаимнокомпенсирано от + и - заряди, до но между тях това поле остава. Единствено правилната интерпретация е че когато разстоянията между заредените обекти и частици намалеят, се свива и електричното им поле около тях, така че в ракурс поле не се детектира. Кои са елементарните носители на електричеството? ако делим и протоните и електроните, би било възможно да се разбере дали в края на краищата има и по елементарен носител на заряда от самите тях, и в един момент на деленето да се окаже че по нататък няма елементарни заряди. Квантовите физици обясняват нелепо че носители на електромагнитното взаимодействие били някакви виртуални фотони, явно са си ги изсмукали от пръстите тези виртуални фотони. За фотона пък да не говорим, нямал маса, нямал заряд, движейки се винаги във всяка отправна система само и единственно със скоростта на светлината, имал пък обаче спин, за който физиците не дават никаква точна дефиниция, било някакво въртене, ама не било точно въртене ами не знам какво си. Абе съвремената квантова физика е едно блато, развъдник на паразитиращи насекоми ;D

Радико:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Януари 12, 2019, 07:05:08 pm ---Радико, не мисля че експеримента които цитирате има нещо общо с гравитационното привличане, а по-скоро с тъй наречения Казмир ефект ( Casimir Effect ): https://en.wikipedia.org/wiki/Casimir_effect
Това като ефект е наблюдавано още преди столетия, с доста по големи плаващи обекти ( дървени кораби ), като ефекта се забелязва когато обектите са на определени разстояния, имащи функционални пропорции на вълновия фон (видим с просто око или не) на воднама маса около тези обекти.

Интересен експеримент всъщност ще бъде, ако тези тухли се сложат в съд така че да плуват, и под съда се долепи високоговорител които се вибрира от честотен генератор. Според мен самата динамика между тухлите ще се промени в зависимост от подаваните честоти, като в един звуков диапазон те ще се "привличат", а в друг "отблъскват", като при трети няма да има промяна на разстоянието между тях. При някои честоти ще се прояви динамика на кръгово/орбитални движение, на плаващите тухли, като такива експерименти съм срещал и по други клипове на нета (даже съм ги споделял във форума преди няколко години). Такава една динамика на средата, напълно съвпада с теорията на Бйоркинс, за която съм споменавал неколкократно.

Правил съм подобни експеримент само без плаващи тухли. В зависимост от подаваната честота, водата, съда ( които я съдържа ) и въздуха който ги обгражда, създават една динамична система, където водата и съда започват да натрупват вибрационна "енергия" (така да се каже) основно в зависимост от подпорите, на така направената установка, които предават част от вибрациите на основата, както също и съда, и водата предават тези вибрации на въздуха. Тоест водата ( или които и да е флуид ), ще натрупва вибрационна енергия в своята маса, в зависимост от тъй наречения Q фактор ( https://en.wikipedia.org/wiki/Q_factor ), или елементарно казано, фактора които дава представа колко ефективно една система може да акумулира подаваната към нея енергия пропорционално на разсейваната такава.

Както виждате нещата изглежда не са така прости, че всичко да се обяснява с една елементарна думичка като "гравитация", по какъвто и начин всеки от нас да си мисли че я разбира.

--- Край на цитат ---
  Би ли прочел още веднъж посочената от теб статия в уйкипедия защото не си я доразбрал. Очевидно пропускаш неща от динамиката на процеса. Не се отчайвай не си единственият който има нужда от повече от едно прочитане за да схване за какво иде реч. Между другото защо не пробваш веднъж да прочетеш едно такова нещо и на български език може пък за твоя изненада да разбереш повече неща.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Радико в Януари 12, 2019, 07:40:05 pm ---Би ли прочел още веднъж посочената от теб статия в уйкипедия защото не си я доразбрал. Очевидно пропускаш неща от динамиката на процеса. Не се отчайвай не си единственият който има нужда от повече от едно прочитане за да схване за какво иде реч. Между другото защо не пробваш веднъж да прочетеш едно такова нещо и на български език може пък за твоя изненада да разбереш повече неща.

--- Край на цитат ---

Не съм съвсем сигурен как да разбирам коментара ви. Защо вместо само да изразявате критика не дадете определение на Q фактор, така както вие го разбирате или сте го заучили. А това което е от wiki статията е казано недвусмислено: "Higher Q indicates a lower rate of energy loss relative to the stored energy of the resonator; the oscillations die out more slowly." Не мисля да го превеждам понеже ако не можете да си го преведете няма смисъл да дълбаем повече в това направление.

Относно статиите на Български, нямам нищо напротив да чета, но общо взето всичко, или почти всичко се преписва, в някои случаи доста неграмотно ( с определени корекции и интерпретации )  от (основно) Английски, Руски, Френски и Немски книги и статии, а аз винаги гледам да чета първоизточниците на оригиналната мисъл ( и затова попадам основно във литература от 19-ти век ) а не някакви последващи интерпретации, понеже нещата стават тип развален телефон, само с много по-комплексни понятия.

Още относно оригиналността, покажете ми български статии и книги от края на 19 век ( и по точно 1875-1895г.) които изследват и дефинират понятия като (някои от тях може и да не сте ги чували даже, поне използвани към електрически и магнитни системи ) като: Impedance, Inductance, Admittance, Conductance, Permeability, Permittance (Susceptance), Reluctance, Electret (не ги превеждам понеже термините са подобни и в Българския език, но просто се изписват на Кирилица ).

Тези всичките са за първи път обобщени и дефинирани от Оливър Хевисайд в неговите трудове (които съм ги чел, повече от един път за ваше успокоение), можете да прочетете само първите 10-тина реда от приложенения труд:
http://www.phys.ufl.edu/~majewski/nqr/reference2015/nqr_detection_educational/Impedance_matching_networks.pdf

Не давам самите трудове на Хевисайд ( давал съм ги много отдавна в предишни коментари ), но от горната статия прилагам снимка на дефиницията на Q-factor. Отново не превеждам, нека тези които разбират езика да проверят дали това което пиша е правилно или не.

Радико:

--- Цитат --- Higher Q indicates a lower rate of energy loss relative to the stored energy of the resonator; the oscillations die out more slowly
--- Край на цитат ---
И какво общо има това със експеримента с двете тухли или поне с ефекта на Казимир въпреки, че и този ефект няма нищо общо с тухлите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия